Penaltykiller Drommel bezorgt Jong Oranje zege op Jong Paraguay

Joël Drommel heeft wederom bewezen een ware penaltykiller te zijn. Met Jong Oranje won hij vannacht (Nederlandse tijd) na strafschoppen van Jong Paraguay. Hierbij wist de FC Twente doelman twee penalty's te stoppen. Eerder dit seizoen was hij ook al de matchwinner in de bekerwedstrijd tegen Ajax.

Jong Oranje kwam in de eerste helft tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Salcedos. In de tweede helft werd deze achterstand teniet gedaan door Guus Til van AZ. Dit was tevens de eindstand na 90 minuten. Vooraf werd de afspraak gemaakt dat bij een gelijkspel een strafschoppenserie zou volgen om zo tot een winnaar te komen.

Jong Oranje deed dit uiteindelijk beter dan de thuisploeg met Drommel als de grote uitblinker. Koopmeiners, Rosario en Groeneveld maakten geen fout, maar Van Amersfoort miste. Omdat FC Twente goalie Drommel twee pingels stopte en er eentje op de paal zag gaan, ging de zege naar Jong Oranje.

Opstelling Jong Oranje:
Drommel; Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Ouwejan (72. Diks); Koopmeiners, Til (82. Bacuna), Van Amersfoort, Kluivert (72. Dilrosun), Lammers (46. Kadioglu), Groeneveld.

Eerder dit seizoen was Drommel de grote man in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Door de laatste penalty te stoppen van De Ligt ging FC Twente door naar de kwart finales.