FC Twente Nieuws

Perez had moeite met succes Ruiz: "Hij kon er echt mee zitten"

Perez had moeite met succes Ruiz: "Hij kon er echt mee zitten"

In het seizoen 2009-2010 pakte FC Twente de eerste landstitel in haar clubgeschiedenis. Destijds speelde Ruiz als rechtsvoor en Perez als nummer tien in het geweldige elftal. Veel aandacht ging uit naar Ruiz, die dat seizoen fantastisch speelde en maar liefst 24 goals maakte en 9 assists gaf in 34 wedstrijden. Perez vond het niet altijd even leuk dat alle aandacht naar zijn teamgenoot ging.

"Ik kan me nog herinneren dat ik hier als groentje bij de omroep Perez een keer gesproken heb", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Die was het op een gegeven moment helemaal beu dat het elke keer over Ruiz ging. Elke keer ging de aandacht uit naar die Costa Ricaan. Perez is zo weinig bescheiden, hij kon er echt mee zitten dat Ruiz elke keer alle aandacht kreeg", aldus Van Wissing.

Het was natuurlijk niet zomaar dat Ruiz alle aandacht kreeg bij FC Twente. De jonge Costa Ricaan was net voor 5,5 miljoen euro overgekomen van KAA Gent en speelde de pannen van het dak. Hij kwam in het kampioensjaar uiteindelijk tot 24 goals en 9 assists in 34 wedstrijden. Perez maakte in dat seizoen in 31 wedstrijden vijf goals en gaf zeven assists.

Perez kijkt wel positief terug op de periode met Ruiz, vertelt hij in de ESPN Special: 'Singing Bryan Ruiz'. "Ruiz was iemand die precies moest passen bij een elftal. Bij ons paste hij precies. Het is een mooie man, een mooie jongen. Als ik eraan terugdenk, denk ik: Bryan was echt een mooie man", besluit de voormalig aanvallende middenvelder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties