FC Twente Nieuws

Personele problemen in de achterhoede bij FC Utrecht

Personele problemen in de achterhoede bij FC Utrecht

Voor FC Twente staat woensdagavond de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. FC Utrecht is vlak voor kerst de tegenstander. De Utrechters hebben het de laatste weken niet makkelijk. Van de laatste zes competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen. De club kampt voorafgaand aan het treffen met FC Twente nu ook nog eens met personele problemen.

De oplossingen moeten vooral achterin gezocht worden. Maar liefst vijf verdedigers uit het eerste elftal kunnen woensdagavond niet starten. Het betreft belangrijke spelers als Willem Janssen, Hidde ter Avest en Tommy St. Jago, maar ook jongere jongens als Sylian Mokono en Christopher Mamengi. Daar komt bij dat Django Warmerdam en Mark van der Maarel de laatste wedstrijden moesten missen. Trainer René Hake zal woensdag wel rekenen op hun aanwezigheid.

Toch is het probleem achterin daarmee niet opgelost. Daarom denkt de coach eraan om Joris van Overeem, middenvelder van beroep, op te stellen als rechtsback. Op die positie viel hij afgelopen zaterdag al in. "Ik vond dat Joris dat goed invulde. Hij had daar bijna nooit gespeeld", zegt Hake in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Joris zei dat hij nog maar één of twee posities hoeft af te vinken voordat hij elke positie in een elftal heeft gehad. Hij heeft het heel behoorlijk gedaan tegen Fortuna en hij kon het ook zo invullen gezien de formatie waarin zij speelden. Ik denk dat het misschien tegenover een buitenspeler uiteindelijk ook zou kunnen. Hij is voetbalslim genoeg om het goed te kunnen oplossen."

Veel andere keuzes heeft Hake niet. Als hij de middenvelder niet als rechtsback laat spelen, kan hij alleen nog terugvallen op Benaissa Benamar. Die wist tot nog toe echter nog niet te overtuigen in de Domstad. Een troost is wel dat er op het middenveld en in de aanval meer te kiezen valt. Van de spelers die op die twee linies uit de voeten kunnen, mist alleen Moussa Sylla het duel met FC Twente. Smaakmaker Bart Ramselaar is namelijk op tijd terug van een lichte blessure.

FC Utrecht – FC Twente

Wint FC Twente van FC Utrecht, dan win je 4,4 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang als bonus een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Scoort Virgil Misidjan de eerste of de laatste goal? Dan win je maar liefst 12 keer je inleg. Klik hier voor alle overige opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties