FC Twente Nieuws

Pierie blikt terug op tijd in Enschede: "Gelukkig is dat nu voorbij"

Pierie blikt terug op tijd in Enschede: "Gelukkig is dat nu voorbij"

In het seizoen 2020-2021 werd Kik Pierie door FC Twente gehuurd van Ajax. De niet altijd even onomstreden verdediger speelde in dat seizoen 24 duels. Trainer Ron Jans wou graag met de in Amerika geboren centrale verdediger door. Daardoor werd hij ook in het seizoen 2021-2022 gehuurd van de Amsterdammers.

Dat seizoen liep echter anders dan verwacht. Door uiteenlopende redenen speelde Pierie slechts drie wedstrijden voor FC Twente. Hierin maakte hij slechts zeventien minuten. Komend seizoen gaat de 21-jarige verdediger niet in het shirt van FC Twente verschijnen. De club uit Enschede liet in mei namelijk weten niet door te willen met Pierie.

In gesprek met VoetbalPrimeur blikt de jonge verdediger terug op zijn tijd bij FC Twente. “Ik heb een lastig jaar achter de rug. Gelukkig is dat voorbij: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben blij om hier weer te zijn. Ik sta er wel realistisch in: ik zal niet zomaar vanaf het begin gaan spelen, dat besef ik ook wel. Ik wil gewoon elke minuut pakken die ik kan pakken en zo veel mogelijk ritme opdoen. We gaan zien hoe ver we gaan komen”, zo vertelt Pierie.

Terugkerend in de hoofdstad van Nederland kreeg de verdediger echter slecht nieuws. Zo liet Ajax-watcher Freek Janssen eerder deze week weten dat er bij drie spelers het uitzicht op speelminuten minimaal is. “Lisandro Magallán (Anderlecht), Kik Pierie (FC Twente) en Hassane Bandé (NK Istra 1961) kwamen afgelopen seizoen elders op huurbasis uit. Ze hebben alle drie nog een doorlopend contract in Amsterdam, maar mogen deze zomer vertrekken uit de hoofdstad”, zo schreef Janssen in Voetbal International.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties