FC Twente Nieuws

Pierie heeft goed nieuws: "Hoop deze week terug te keren"

Pierie heeft goed nieuws: "Hoop deze week terug te keren"

Verdediger Kik Pierie vetrok in de zomer van 2020 op huurbasis van AFC Ajax naar FC Twente. Na één jaar bij Jong Ajax in de eerste divisie gespeeld te hebben keerde de verdediger Na één jaar bij Jong Ajax in de eerste divisie gespeeld te hebben keerde de verdediger hierdoor terug in de Eredivisie. Voor zijn overstap naar Ajax was hij een vaste waarde bij sc Heerenveen. Het eerste jaar bij de Tukkers speelde Pierie 24 wedstrijden. Op 25 mei speelde hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente thuis tegen FC Utrecht (1-2).

In een sprintduel met Gyrano Kerk van FC Utrecht schoot het in de hamstring van Pierie. Hij was genoodzaakt om het veld te verlaten. Het was het einde van het seizoen voor de 20-jarige verdediger. Niet alleen de hamstringblessure deed hem de das om. Er kwam een zware rugblessure achteraan. "Vanaf februari had ik al wat last van mijn onderrug. Op de MRI bleek ook dat er wat irritatie zat", zo vertelt Pierie in gesprek met Huis aan Huis Enschede.

Ondanks de blessure huurde FC Twente de verdediger nog een jaar van AFC Ajax. Hij miste door zijn blessureleed de gehele voorbereiding en vervolgens ook de gehele eerste seizoenshelft. “Het was zes maanden lang niet makkelijk. Het was een lastig traject. Je moet veel geduld hebben en veel oefeningen doen. Het heeft veel tijd nodig gehad om te genezen”, aldus Pierie.

Na ruim zeven maand afwezigheid is zijn terugkeer op het trainingsveld nabij. "Ik hoop deze week weer voor een deel aan te kunnen sluiten bij de groep. Dat is heel fijn. Ik hoop ook zo snel mogelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen. Maar wanneer hangt af van hoe de rug reageert op de belasting", besluit Pierie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties