FC Twente Nieuws

Pierie na handsmoment: "Moet ik mijn arm eraf hakken?"

Pierie na handsmoment: "Moet ik mijn arm eraf hakken?"

FC Twente hervatte zaterdagavond in de eigen Grolsch Veste de competitie na de interlandbreak tegen Vitesse. Een duel met drie strafschoppen eindigde uiteindelijk in 1-2. Tannane was zo de grote man, hij benutte immers beide strafschoppen aan Arnhemse kant.

De smaakmaker van Vitesse wist voor 2-1 te zorgen door de penalty, die in de laatste minuut aan Vitesse werd toegekend, te benutten. Die beslissing om de penalty te geven werd, ondanks dat er niet veel aan de hand leek, niet teruggedraaid door de VAR. "Ik begreep niet hoe je hem kan geven", vertelt Pierie in gesprek met Tijmen van Wissing van RTV Oost.

"Als dit op het midden van het veld gebeurd dan laat hij het gewoon doorgaan. Hier geeft hij hem, dat is gewoon niet consistent fluiten en dat ik gewoon niet begrijpen. Maar ja, zonder scheidsrechter kunnen wij niet spelen. Dus ik hoop dat hij blijft fluiten. Je kan het ermee eens zijn of niet, maar je hebt er geen invloed op."

[google]

Pierie was zelf nadrukkelijk betrokken bij de eerste penalty die werd gegeven aan Vitesse. Eerst kopte de Ajax-huurling een bal weg en zag hij een Arnhems been ter hoogte van zijn hoofd komen. Vervolgens kreeg Pierie de bal op zijn hand. "Er kwam een bal vanaf de rechterkant. Ik ga met mijn hoofd ernaar toe en ik zie een been naar mijn hoofd gaan."

"Ik schrik daarvan, dus ik werk hem wel weg maar daardoor kan ik dat niet volledig doen. Dan schiet hij hem, ik heb mijn arm op mijn lichaam. Hij komt volgens mij op mijn bovenarm of schouder zelfs. Wat moet ik dan, moet ik mijn arm eraf hakken? Ik moet hem terugzien hoor, maar dat is mijn eerste gevoel", besluit Pierie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties