FC Twente Nieuws

Pierie over mysterieuze blessure: "Zelfs de artsen hebben geen idee"

Pierie over mysterieuze blessure: "Zelfs de artsen hebben geen idee"

Kik Pierie werd afgelopen zomer voor het tweede jaar op rij gehuurd van Ajax. Veel plezier hebben FC Twente en de speler zelf nog niet gehad van de verlengde samenwerking omdat de verdediger al sinds de voorbereiding kampt met een mysterieuze blessure aan zijn onderrug. Pierie baalt van de situatie, maar probeert zijn vrije tijd zo nuttig mogelijk te besteden.

"Je zit tijdens het seizoen constant in een trein die doordendert en problemen die anders niet aan de oppervlakte komen, kunnen nu wel aangepakt worden", ze vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Je moet het beste ervan maken. Het is ook een mooi moment om als mens completer te worden. Ik ben bezig met een studie en neem veel tijd om te lezen. Verder doe ik ook nog meer aan meditatie."

"Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Drie keer per dag ga ik liggen om ademhalingsoefeningen te doen. Ogen dicht en even tot rust komen. Ik merk dat ik onwijs veel profijt ervan heb. Ik ben energieker en kan beter omgaan met stressmomenten. Het taboe is er volgens mij vanaf, maar er zijn nog steeds mensen die bij mediteren denken aan met een oranje gewaad voor een tempel zitten bidden. Dat is het natuurlijk niet."

Pierie heeft een vermoeden hoe de blessure is ontstaan. Vorig seizoen liep hij tegen een hamstringblessure aan en sindsdien ging het bergafwaarts. "Vorig jaar heb ik een gekke draai gemaakt en langzaam zijn de problemen erin geslopen. Dat is uiteindelijk tot een punt gekomen dat ik volledig rust nodig had. In het begin mocht ik heel weinig doen. Nu iets meer, maar nog lang niet alles. Ik mag mijn rug niet belasten en kan daardoor niet hardlopen of veel krachttraining doen. Het is passen en meten wat wel en niet mag. Ik probeer vooral veel te fietsen zonder dat het gaat irriteren"

Het wachten is tot het moment hij groen licht krijgt om aan te sluiten bij de selectie. Echter is er één groot probleem en dat is dat zelfs de dokters met hun handen in het haar zitten en geen voorspelling durven te wagen.

"Ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zou kunnen maken. Het is een zeldzame blessure en daarom hebben zelfs de artsen geen idee. Het heeft gewoon tijd nodig. Dat is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Nu merk ik ook pas wanneer je je rug allemaal gebruikt. In het begin kon ik niet eens van zij wisselen als ik in bed lag", zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties