FC Twente Nieuws

Pierie traint na negen maanden blessureleed weer volop mee

Pierie traint na negen maanden blessureleed weer volop mee

Goed nieuws uit de ziekenboeg van FC Twente. Kik Pierie is weer terug op het trainingsveld van FC Twente. De centrale verdediger keert terug na maandenlang aan de kant te hebben gestaan met een rugblessure. Deze speelde op nadat de huurling hersteld was van een hamstringblessure.

Eind april raakte de linker centrale verdediger geblesseerd aan zijn hamstring. Hij moest hierdoor de laatste vier wedstrijden van het seizoen 2020-2021 aan zich voorbij laten gaan. In de zomer leek hij hersteld en besloten FC Twente en Ajax om het huurcontract te verlengen met een extra seizoen.

Vlak daarna begonnen de rugklachten waardoor de 21-jarige voetballer dit seizoen nog geen minuut in actie kwam. Eind 2021 liet hij weten dat zijn streven is om dit seizoen nog in actie te komen voor FC Twente. Met zijn terugkeer op het trainingsveld lijkt dit een reële doelstelling.

Vandaag trainde Pierie volledig mee, zo laat clubwatcher Ten Voorde weten in de TC Tubantia. Toch zal de verdediger alle tijd pakken om geen overhaaste beslissingen te nemen. "Ik hoop zo snel mogelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen. Maar wanneer hangt af van hoe de rug reageert op de belasting", zo liet hij twee weken geleden nog weten in gesprek met Huis aan Huis Enschede.

Als Pierie weer fit wordt heeft Jans de centrale posities weer dubbel bezet. Door de afwezigheid van Pierie zijn Pröpper en Hilgers nu het onbetwiste centrale duo. Jans heeft Julio Pleguezuelo en Casper Staring nog achter de hand, maar Staring gaf al meerdere keren aan dat hij zich meer middenvelder voelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties