FC Twente Nieuws

Pleguezuelo oogst lof: "Ontpopt zich steeds meer tot leider in en buiten het veld"

Pleguezuelo oogst lof: "Ontpopt zich steeds meer tot leider in en buiten het veld"

FC Twente wist zaterdagavond met 2-0 te winnen van AZ. De bezoekende ploeg wist weinig kansen te creëren en maakte geen moment aanspraak op een punt. Dit was niet in de laatste plaats de danken aan het sterke optreden van verdediger Julio Pleguezuelo, zo zag ook clubwatcher Leon ten Voorde.

"De nog maar 23-jarige verdediger is helemaal opgebloeid en ontpopt zich steeds meer tot een leider in en buiten het veld", vertelt Ten Voorde in de TC Tubantia. "Het kind van Mallorca is een winnaar, die geen duel schuwt en daarnaast durft hij ook in te dribbelen en het veld over te steken. Aan zijn zijde is inmiddels ook Peet Bijen een heel andere verdediger dan voor de winterstop."

"Pleguezuelo kwam tegen AZ tot meer verdedigende acties (11) dan iedere andere speler tijdens de wedstrijd en was de speler met het hoogste percentage gewonnen duels: 76,9%", vervolgt hij. "Het veelgeroemde aanvalstrio van AZ Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi kwam tot geen enkel schot en geen gecreëerde kans in het treffen met FC Twente, dat na de winter in vijf duels slechts drie goals tegen kreeg. Naast AZ, kwamen ook FC Groningen en Sparta niet tot scoren in Enschede. Sterker nog: ze kregen ook nauwelijks een kans", aldus Ten Voorde.

[google]

De Twentse doelpunten kwamen op naam van Giorgi Aburjania en Queensy Menig. Aankomende zondag gaat FC Twente op bezoek bij FC Utrecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties