FC Twente Nieuws

Pleguezuelo over Ajax: "Tegen ons kunnen ze een lastige wedstrijd krijgen"

Pleguezuelo over Ajax: "Tegen ons kunnen ze een lastige wedstrijd krijgen"

Zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Er hebben gedurende het seizoen mutaties plaatsgevonden in het centrum van de verdediging van FC Twente, door het vertrek van Xandro Schenk en blessuers van Dario Dumic en Kik Pierie. De Spaanse centrale verdediger Julio Pleguezuelo is echter een constante factor en begon ieder officieel duel dit seizoen in de basis. Hij weet dat Ajax een lastige tegenstander is, maar ziet ook kansen.

"Het seizoen gaat tot dusver heel goed", zegt de Spanjaard tegenover de camera van 1Twente Enschede. "Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. We hebben het goed gedaan in de eerste wedstrijden en nu wacht Ajax. Zij gaan misschien spelers rust gunnen, maar dat is voor ons niet zo belangrijk. Zij hebben hierna natuurlijk wel de Champions League, maar tegen ons kunnen ze ook een moeilijke wedstrijd krijgen. Wij gaan spelen zoals we elke wedstrijd voetballen, met een hoge intensiteit."

"We gaan er naartoe om te genieten, het is een prachtige wedstrijd om te spelen in een heel mooi stadion tegen een goede ploeg. We gaan daar echt niet heen met het gevoel dat we makkelijk van Ajax gaan winnen, maar we hebben wel het gevoel dat er kansen liggen. Natuurlijk heb je tegen zo'n tegenstander ook geluk nodig", beseft Pleguezuelo.

De verdediger merkt een verschil tussen FC Twente in dit seizoen ten opzichte van het vorige seizoen. "De energie in het team is anders. De spelers hebben een goede onderlinge connectie. We hebben een sterkte selectie met spelers die op hetzelfde niveau zitten. Ik voel me goed hier en ik vind het belangrijk om het team te helpen. Ik denk dat ik wat goede wedstrijden achter de rug heb, maar er is nog een lange weg te gaan", besluit de Spaanse centrale verdediger.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties