FC Twente Nieuws

Pleguezuelo's gezin woont nog in Engeland: "Daar ligt mijn toekomst"

Pleguezuelo's gezin woont nog in Engeland: "Daar ligt mijn toekomst"

Julio Pleguezuelo maakte in de zomer van 2019 de overstap van Arsenal naar FC Twente. De centrale verdediger heeft het prima naar zijn zin in Hengelo, waar hij woont. Toch is in Nederland wonen niet altijd makkelijk in verband met zijn vriendin en kinderen en wil hij ooit graag terugkeren naar Engeland.

"Ik woon hier graag", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "De mensen zijn vriendelijk en ik heb niet veel nodig. Het liefst ben ik thuis met mijn vriendin, twee zoons en de hond. Of we gaan samen fietsen, winkelen, bowlen, karten, trampolinespringen of naar de bioscoop. Kan hier allemaal. Als mijn gezin er niet is, zit ik meestal thuis en speel ik games."

Pleguezuelo zal veel games spelen, want zijn gezin is er lang niet altijd. Zijn vriendin en kinderen wonen namelijk in Londen. "Hier in de buurt waren sommige zaken toch lastig te regelen, ook qua taal. Mijn vriendin heeft in Engeland werk als schoonheidsspecialiste. Harley, onze oudste, gaat er naar school. Voor hen is het beter om dáár te wonen. De situatie is niet ideaal, ik mis ze natuurlijk, maar je moet wat overhebben voor een voetballoopbaan. En Londen is niet de andere kant van de wereld. Vanaf Düsseldorf, Amsterdam of Eindhoven ben ik er met het vliegtuig in drie kwartier. Zodra we een paar dagen vrij hebben, ga ik die kant op. En nu is mijn gezin hier, tot eind augustus heeft iedereen vrij", zegt de centrale verdediger.

De 25-jarige Spanjaard had niet verwacht dat hij zo lang bij FC Twente zou spelen. Hij gaat nu zijn vierde seizoen bij de Tukkers in. "Ik had nooit gedacht dat ik hier zo lang zou blijven. Twee jaar, misschien drie, maximaal. Twente leek me een mooi tussenstation in mijn loopbaan. Maar het is zoveel meer dan dat geworden. Ik heb hier het voetbalgeluk gevonden", aldus Pleguezuelo.

Toch wil de verdediger ooit nog terugkeren naar Engeland. "Mijn vriendin en ik hebben net een huis gekocht in Noordoost-Londen, niet ver van het stadion van West Ham United. Het is een prachtige stad, ik heb er zoveel vrienden. Sinds de dag dat ik Arsenal verliet, is mijn ambitie terug te keren in Engeland. Na Twente wil ik alsnog naar de Premier League, eventueel via het Championship. Spanje zit niet echt in mijn gedachten. Ik kan best voetballen, maar houd meer van fysiek, stevig spel. Engeland past me beter. Daar ligt mijn toekomst, sportief en privé", besluit Pleguezuelo.

Kan Pleguezuelo de Premier League nog halen?


[totalpoll id="193468"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties