FC Twente Nieuws

Polak hekelt arrogantie FC Twente, Ajax en PSV: "Respectloos"

Polak hekelt arrogantie FC Twente, Ajax en PSV: "Respectloos"

Komend weekend staat de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma in de eredivisie vrouwen. FC Twente moet op bezoek bij koploper PSV en heeft voorafgaand een achterstand van slechts twee punten op de Eindhovenaren.

Na deze wedstrijd wordt de competitie onderverdeeld in de kampioenspoule en de verliezerspoule. In de kampioenspoule worden allereerst de tot nu toe behaalde punten gehalveerd, waarna alle vier de ploegen het twee keer tegen elkaar op zullen gaan nemen. De nummers één en twee plaatsen zich uiteindelijk voor Europees voetbal.

FC Twente is nog altijd regerend kampioen omdat de competitie afgelopen seizoen werd gestaakt en er geen kampioen werd uitgeroepen. De Tukkers zijn bezig aan een imposante reeks van overwinningen en scoorden maar liefst 22 doelpunten in de afgelopen drie wedstrijden.

In de playoffs neemt FC Twente het op tegen ADO Den Haag dat onder leiding staat van voormalig FC Twente-back Sjaak Polak. Hij maakt met zijn team geen kans op de titel, maar vindt het niet netjes dat Ajax, PSV en FC Twente denken de punten wel even op te gaan halen. "Ik vind het een beetje respectloos", zo laat de trainer weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

[google]

"Sommige van mijn collega’s roepen dat ze kampioen gaan worden, terwijl ze eerst nog tegen ons moeten spelen. Onze meiden verdienen een beetje meer respect. Maar blijkbaar denken ze bij de grote clubs dat ze alles kunnen roepen."

Polak en zijn team zullen dan ook gaan proberen om zoveel mogelijk punten af te snoepen bij de drie clubs die zullen gaan strijden om de titel. "Geen enkele ploeg vindt het leuk om naar Den Haag te komen. Wij gaan het ze elke wedstrijd enorm lastig maken door volle bak te geven. En wie hier verliest, die laat heel kostbare punten liggen", besluit ADO-aanvaller Van Belen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties