FC Twente Nieuws

Polak openhartig over zijn blaaskanker: "Zakte door de grond van de spelersbus"

Polak openhartig over zijn blaaskanker: "Zakte door de grond van de spelersbus"

Voormalig FC Twente-verdediger Sjaak Polak maakte afgelopen zondag aan tafel bij Goedemorgen eredivisie bekend dat hij aan blaaskanker lijdt. Een keiharde dreun voor de nog maar 46-jarige Polak die in 2001 de KNVB-beker won met FC Twente. Hij wist dat er iets niet goed zat toen hij plotseling bloed plaste.

"Het begon ermee dat ik bloed plaste. Daarna heb ik een aantal onderzoeken ondergaan en kwamen ze erachter dat ik blaaskanker had. Ik schrok me een beroerte, het viel rauw op mijn dak, want zoiets verwacht je helemaal niet", zo vertelt Polak openhartig in gesprek met Klaas-Jan Droppert van het Algemeen Dagblad.

Gelukkig was Polak er snel bij. Er volgenden onderzoeken om te kijken of de kanker niet was uitgezaaid. Op 4 maart kreeg hij, in de spelersbus, goed nieuws. "Uiteindelijk hoorde ik het heel laat en zakte ik even door de grond van de spelersbus. Ik heb me drie keer moeten verkleden."

Op 28 maart werd hij geopereerd waarna hij ook startte met de chemotherapie. Vorige week kreeg hij het nieuws dat hij weer schoon is. Hij moet nog wel terugkeren voor controles. "Als je dit meemaakt zit je ineens in een heel andere achtbaan dan je normaal zit. Mijn leven stond echt even op zijn kop. Maar ik ben niet zielig, wil niet in de slachtofferrol gaan. Dat je enorm schrikt, is wel logisch."

Toch is Polak nog niet helemaal de oude. Hij mag nog niet fietsen of slepen met zware dingen. Hij heeft wel één voordeel, hij herstelt snel. "Ik moet wel oppassen, dat ik het niet te gek maak. Net ging ik een rondje lopen, maar het leek wel of ik de CPC had gelopen! Ik herstel heel snel. Dat was vroeger als ik een schop kreeg ook al zo. Dat ik het lichaam en de mentaliteit van een topsporter heb en goed op mijn gezondheid let, helpt enorm bij het herstel."

Polak wil snel weer terugkeren op het veld. Zijn streven is om volgende week weer training te kunnen geven. Een week later hoopt hij weer op de bank te zitten als ADO Den Haag het opneemt tegen Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties