FC Twente Nieuws

Polak opent aanval op FC Twente, Ajax en PSV: "Dan wil ik het nog wel eens zien"

Polak opent aanval op FC Twente, Ajax en PSV: "Dan wil ik het nog wel eens zien"

Afgelopen weekend ging ook de Eredivisie Vrouwen weer van start. Het waren Ajax en ADO Den Haag die het spits mochten afbijten in Amsterdam. De ploeg van Sjaak Polak kwam brutaal op voorsprong bij de koploper, maar verloor uiteindelijk nipt met 2-1. De voormalige linksback van FC Twente is nu anderhalf jaar trainer van de Hagenezen en heeft besloten de aanval op de topclubs in te zetten.

"Dat kan ook, want wij zijn voetballend niet veel minder dan Ajax, FC Twente of PSV", zo vertelt hij in gesprek met Klaas-Jan Droppert van het Algemeen Dagblad. "We kenden een slechte start, daarover was ik wel teleurgesteld, maar herstelden ons goed. Maar wij hebben zoveel kansen laten liggen… We hadden twaalf punten meer kunnen hebben. En dan wil ik het nog wel eens zien."

De vraag is wat de hoofdoorzaak is van het onnodig verspelen van punten. Daar heeft Polak wel een antwoord op. "We zijn te wisselvallig. Soms is het allemaal nog te speels. En dat moet eruit, want dat kost ons gewoon punten. Voetballend is het bij ons prima verzorgd en als het niet lukt dan stropen we de mouwen op. Aan inzet is geen gebrek. Maar in de slotfase van een wedstrijd mag je die bal van mij ook wel eens een roei naar voren geven. Het hoeft niet altijd mooi, het gaat erom dat je in die fase het resultaat over de streep trekt."

"We blijven met lef spelen, zullen altijd het initiatief nemen. Waarom? Omdat je met angsthazenvoetbal helemaal niks bereikt. Gaan wij zakelijker spelen, dan kan je echt nog wel wat van ADO verwachten. Daarbuiten wel, maar op het veld zijn de verschillen met de topclubs niet zo groot. Zolang wij maar in de laatste fase de focus gaan verbeteren, is er echt nog heel veel voor ons mogelijk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties