FC Twente Nieuws

Politie beroept zich op veelzeggende camerabeelden: "Drugshandel en machtsvertoon"

Politie beroept zich op veelzeggende camerabeelden: "Drugshandel en machtsvertoon"

Het politieonderzoek naar aanleiding van de inval in het supporterhome van Vak P loopt nog altijd. Zo'n drie weken geleden ging het compleet mis in en rondom De Grolsch Veste toen de autoriteiten besloten om tot actie over te gaan. Zij zijn nog altijd van mening dat er goed gehandeld is en de argumenten lijken niet uit de lucht gegrepen.

Het zwaarste punt dat op tafel licht is een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld, en wel in het supportershome van Vak P. "Maar het zijn ook zaken waarvan je vaak denkt 'wat is het, wat moeten we er mee'. Ze roepen namelijk vraagtekens op, maar zijn niet altijd als strafbaar aan te merken", aldus Janny Knol van politie Enschede in gesprek met de TC Tubantia.

"Het was een opeenstapeling van zaken op twee gebieden. Onze informatie wees er namelijk op dat het home mogelijk een doorvoerkanaal voor verdovende middelen is. En daarnaast dat de motorclub Satudarah en de jongerenafdeling Saudarah zich in het home een dominante positie hadden verworven. Het zijn twee verschillende zaken, die we wel bij elkaar optellen."

[google] Het is niet zo dat er incidenteel iets misging in het home, volgens de politie zijn de beelden nauwkeurig bestudeerd. "Als je er goed naar kijkt, zijn het geen incidenten. Er is sprake van een bepaalde structuur waarin zaken als drugshandel en machtsvertoon plaatsvinden. Gepleegd door een aantal rotte appels uit een groep van honderden supporters. Je ziet het oogcontact tussen mensen. Personen die met een heuptasje in de gracht lopen. De veelvuldige bezoekjes aan de wc, die maar 10 seconden duren, terwijl anderen die echt moeten plassen worden weggestuurd", vervolgt Knol, die het dealen zelf niet op beeld heeft.

Bovendien zou er een bezoek hebben plaatsgevonden van een grote naam in de wereld van Satudarah. "Geen van hen is naar de wedstrijd gaan kijken, ze bleven binnen. In de loop van de tweede helft vertrok dit kopstuk weer. Dat voelt niet oké."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties