FC Twente Nieuws

Politie: Eén van elf opgepakte fans zit vast voor poging tot doodslag

Politie: Eén van elf opgepakte fans zit vast voor poging tot doodslag

Donderdagavond speelde FC Twente 0-0 tegen ACF Fiorentina. Na de wedstrijd werden elf mensen aangehouden bij een confrontatie tussen FC Twente- en Fiorentina-supporters. Drie agenten raakten daarbij gewond. De politie heeft nu een update gegeven over betrokkenen bij het incident.

"Van de 11 mensen die gisteren (donderdag, red.) zijn aangehouden voor de ongeregeldheden bij de wedstrijd FC Twente- Fiorentina, zit er nog 1 iemand vast. Het gaat om een 51-jarige man uit Enter. De verwachting is dat het grootste deel van de overige mannen dat is aangehouden vandaag wordt heengezonden. Het gaat om Nederlandse mannen in de leeftijd van 16 tot 41 jaar", meldt de politie op politie.nl.

"De 51-jarige man uit Enter werd gisteravond rond 21.15 uur aangehouden voor poging doodslag omdat hij een ME’er mishandelde die op de grond lag. Daarnaast werd er tijdens de wedstrijd een vuurwerkbom gegooid. Daarbij zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt. Er zijn zoveel mogelijk gegevens genoteerd en de politie gaat deze mensen de komende dagen benaderen voor het afleggen van een verklaring of het doen van een aangifte. Verder doet de politie onderzoek naar de vuurwerkbom die is gegooid en wordt er verder onderzoek gedaan naar mogelijk andere strafbare feiten die rondom de wedstrijd zijn gepleegd."

Daarnaast doet de politie een oproep naar mensen die gewond zijn geraakt. "Bent u gisteravond gewond geraakt door de vuurwerkbom? Dan kunt u zich melden bij ons voor het doen van een aangifte of voor het afleggen van een verklaring. Daarnaast roepen we iedereen op om zich te melden als ze meer informatie hebben over het gooien van de vuurwerkbom."

Ook geeft de politie een update over de gewonde politieagenten. "Bij het voetbalstadion raakten drie politiemensen lichtgewond. Twee van hen moesten zich vandaag onder doktersbehandeling laten stellen. Met de andere agent gaat het naar omstandigheden goed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties