FC Twente Nieuws

Politie laat gevecht voor wat het is: "Niemand verloren, niemand gewonnen"

Politie laat gevecht voor wat het is: "Niemand verloren, niemand gewonnen"

Afgelopen vrijdag ging het compleet mis tussen supporters van De Graafschap en FC Twente. De politie liet dit weekend weten geen directe verklaring te hebben voor de gebeurtenissen en een woordvoerster melde dat het zou gaan om een toevallige ontmoeting. Vanochtend liet de politie weten dat er geen onderzoek zal worden gestart en daarmee de zaak is afgedaan.

De politie benadrukt nogmaals dat het niet gaat om een afgesproken gevecht. "Vooraf hadden we geen informatie die daarop duidde. En ook nu gaan we uit van een toevallige ontmoeting", aldus woordvoerster Chantal Westerhoff in gesprek met de TC Tubantia. Een onderzoek komt er niet, de politie laat het voor wat het is. "Omdat er geen vernielingen zijn gepleegd, het tankstation niet is leeggeroofd en er geen aangiftes zijn gedaan. Het gaat puur om een conflict onder supporters die zelf ook niets bij ons gemeld hebben."

[google] Anonieme supporters van De Graafschap laten weten op internet dat het gevecht werd beëindigd toen bekend werd dat de politie onderweg zou zijn naar de plaats delict. Het zou een heftig gevecht zijn geweest en daarom zou ook niet iedereen achter het idee hebben gestaan om te stoppen met het uitdelen van klappen en trappen.

Een supporter van FC Twente laat weten dat de ongeschreven hooliganregels zijn gerespecteerd. Eén van die regels is het met rust laten van slachtoffers die op de grond liggen. "Dat is ook niet gebeurd. Ik kwam op de grond terecht, maar daarna zijn ze van mij afgebleven." erkent hij.

Het gevecht krijgt geen staartje en daarmee is voor zowel beide supportersgroepen als de politie de kous af. "Niemand heeft verloren, niemand heeft gewonnen", klinkt vanuit Doetinchem. "Er werden zelfs nog een aantal handjes geschud over en weer en wederzijds respect uitgesproken."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties