FC Twente Nieuws

Politie zit met veel vragen, sectie nodig om doodsoorzaak Lukoki te achterhalen

Politie zit met veel vragen, sectie nodig om doodsoorzaak Lukoki te achterhalen

Volgens de politie is het niet zeker of de dood van Jody Lukoki het gevolg is van een geweldsincident. Alles zou volgens mensen rondom de voetballer zijn begonnen met een ruzie tussen hem en enkele familieleden, vorige week tijdens een feest in Flevoland. In de dagen daarna kreeg Lukoki klachten in zijn knie en hoofd waarna hij het ziekenhuis opzocht. Hier ging het snel bergafwaarts.

Allereerst moest zijn been worden geamputeerd waarna hij kunstmatig in coma werd gehouden. Vlak voor een tweede operatie begaf zijn hart het en overleed hij in het ziekenhuis op slechts 29-jarige leeftijd. Er ging vervolgens een shock door de voetbalwereld.

"Volgens de bronnen uit zijn omgeving zouden een infectie en een zuurstoftekort geleid hebben tot de amputatie van een been van Lukoki, die herstellende was van een zware knieblessure. Zij wijzen tevens op een mogelijk verband met veelvuldig gebruik van lachgas", zo schrijft de Telegraaf.

"We hebben informatie over een geweldsincident en zijn dat nu aan het onderzoeken. Maar er zijn nog heel veel vragen”, zegt politiewoordvoerder Wim Hoonhout. Wel wordt er bevestigd dat er aangifte is gedaan van een geweldsincident tijdens een feest in Flevoland. Er zal nu sectie worden verricht op zijn lichaam om de uiteindelijke doodsoorzaak te bepalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties