FC Twente Nieuws

Politiek bemoeit zich met Floki-deal: "Voorkomen dat supporters in de problemen komen"

Politiek bemoeit zich met Floki-deal: "Voorkomen dat supporters in de problemen komen"

De sponsordeal tussen FC Twente en cryptobedrijf Floki bezorgt de club extra geld in lastige tijden, maar ook de nodige commotie onder de supporters en BN'ers. Vandaag komen daar ook enkele fracties bij van de Enschedese gemeenteraad. Die hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

"We moeten voorkomen dat FC Twente, supporters en anderen in problemen komen door ondoorzichtig financieel handelen", zo schrijven de PvdA en de ChristenUnie. Ze maken zich zorgen na de reacties van beursspecialist Corné van Zijl die Floki in één adem noemt met een piramidespel.

"Floki nodigt actief mensen uit te beleggen in vage diensten en verhoopte winsten. Het bedrijf bestaat van de inleg van mensen in de hoop dat daardoor (nog) meer mensen gaan inleggen."

Volgens de PvdA en CU is dit iets waar FC Twente zich ver van moet houden. "Hiermee doet de club alsof het de normaalste zaak van de wereld is, terwijl toezichthouders in Nederland waarschuwen voor oplichting met cryptomunten. Je zou kunnen stellen dat uitgerekend FC Twente moet hebben geleerd van haar verleden en juist moet zoeken naar financiële stabiliteit."

De PvdA en CU betwijfelen of een dergelijke sponsordeal past bij de sociaal-maatschappelijke functie van FC Twente in buurt- en samenleving. Hierover wil het graag een reactie van het college B en W. Ook willen beide partijen weten wat de financiële risico's zijn omdat de gemeente Enschede nog altijd veel geld in de club heeft zitten als gevolg van het reddingsplan enkele jaren geleden.

Voor de reactie van FC Twente op alle commotie, klik hier.

FC Twente – Feyenoord

Wint FC Twente woensdag binnen de reguliere speeltijd van Feyenoord? Dan win je 3,65 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Scoort Virgil Misidjan tegen Feyenoord de eerste of de laatste treffer binnen de reguliere speeltijd? Dan win je maar liefst 11 keer je inleg. Klik hier voor alle overige opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties