FC Twente Nieuws

Portugese club biedt Busquets de kans om belofte alsnog in te lossen

Portugese club biedt Busquets de kans om belofte alsnog in te lossen

Oriol Busquets heeft zijn Franse werkgever Clermont Foot al na een jaar weer verlaten. De middenvelder die in het seizoen 2019-2020 een jaar door FC Barcelona werd verhuurd aan FC Twente, maakt de overstap naar de Portugese competitie. Hij heeft een driejarig contract getekend bij FC Arouca.

Busquets (23) was één van de grote talenten van de jeugdopleiding van FC Barcelona. Van Leeuwen wist hem te overtuigen om naar FC Twente te komen. Hier speelde hij 21 eredivisieduels en 2 bekerduels alvorens hij weer terugkeerde naar de Spaanse topclub. Hij hoopte op een kans bij de eerste selectie, maar deze kreeg hij niet.

Hij werd opnieuw de aanvoerder van FC Barcelona B, maar kwakkelde het seizoen 2020-2021 met diverse blessures. In de zomer van 2021 liet FC Barcelona hem transfervrij gaan en tekende hij bij de Franse promovendus Clermont Foot.

Hij tekende een contract voor drie seizoenen, maar zijn eerste seizoen verliep anders dan verwacht. Hij speelde negen keer mee in de competitie waarvan slechts twee keer als basiskracht. Ondanks het nog twee jaar doorlopende contract mocht Busquets de Franse club transfervrij verlaten. Hij mag zich nu proberen te bewijzen op het hoogste niveau van Portugal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties