FC Twente Nieuws

Pot enthousiast na overwinning op Ajax Vrouwen: "Dit is waarom je op voetbal zit"

Pot enthousiast na overwinning op Ajax Vrouwen: "Dit is waarom je op voetbal zit"

FC Twente Vrouwen won zondag de kraker in De Grolsch Veste van titelconcurrent Ajax met 3-1. De doelpunten namens de thuisploeg kwamen van Suzanne Giesen, Caitlin Dijkstra en Elena Dhont. De treffers van de eerste twee kwamen uit standaardsituaties, waardoor FC Twente na een uur spelen op een 2-0 voorsprong stond.

Standaardsituaties worden een steeds krachtiger wapen van FC Twente, zegt middenveldster Suzanne Giesen, die goed was voor de 1-0. "Het is wel iets waar we dit seizoen nog serieuzer mee bezig zijn. We hebben Ajax ook geanalyseerd en gekeken hoe zij verdedigen. Het is zeker een kwaliteit van ons", vertelt Giesen in gesprek met TC Tubantia.

Zowel bij de 1-0 als de 2-0 nam linksback Marisa Olislagers de spelhervatting waaruit werd gescoord. "Wij hebben meerdere speelsters die de bal kunnen nemen, maar Marisa heeft op deze manier al een aantal assists achter haar naam staan", zegt FC Twente-hoofdtrainer Joran Pot, die zegt dat het 'geen toeval' is dat zijn ploeg twee keer uit een spelhervatting scoort. "Daar hebben we best veel aandacht aan besteed. We hebben daar ook vaste afspraken over. Dat pakte goed uit."

Er zaten maar liefst 4.000 supporters op de tribune tijdens het duel tussen de twee topclubs an Nederland wat betreft het vrouwenvoetbal. Doelvrouw Daphne van Domselaar bedankte de supporters eerder al en ook Pot vindt het publiek fantastisch. "Als je voor zoveel supporters mag spelen, is dat zeker mooi. Dit is waarom je op voetbal zit", besluit Pot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties