FC Twente Nieuws

Preud'homme wekt woede in België na goedpraten 'benenbrekers'

Preud'homme wekt woede in België na goedpraten 'benenbrekers'

Michel Preud'homme heeft zich in België de woede op de hals gehaald na het goedpraten van twee keiharde overtredingen van twee van zijn spelers. De scheidsrechter kon in beide gevallen niets anders dan rood geven en ook Preud'homme kreeg alweer zijn vierde gele kaart getoond van het seizoen.

De eerste rode kaart werd vlak na rust gegeven toen Paul José Mpolu zijn noppen vol in het been van zijn tegenstander plantte. De tweede rode kaart werd gegeven vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd gegeven aan aanvoerder Mahdi Carcela. Hij schopte zijn tegenstander met een vliegende tackel uit de wedstrijd. Bij Moeskroen vreest men voor een enkelbreuk.

Preud'homme wekt woede in België na goedpraten 'benenbrekers'

[google]

Preud'homme wekt woede in België na goedpraten 'benenbrekers'

Na afloop van de wedstrijd, nadat Mpoku zijn excuus al had aangeboden, deed Preud'homme de volgende uitspraken. "Zij zijn gefrustreerd omdat ze, telkens als ze willen omschakelen, worden neergehaald. Pas na tien keer wordt dat bestraft met geel. Als zij dan ietwat onhandig in duel gaan, krijgen ze rood. Hun frustratie komt door het feit dat hun acties telkens foutief worden afgestopt. Als je in Europa zo twee of drie fouten maakt, krijg je geel.”

Het schoot bij vele mensen in het verkeerde keelgat en de voormalig trainer van FC Twente kreeg flink wat kritiek te verwerken op tv, maar natuurlijk ook op social media. De wedstrijd eindigde overigens nog in een gelijkspel. Standard Luik wist in blessuretijd met negen man de gelijkmaker te scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties