FC Twente Nieuws

Promes dankbaar: "Tukkers zijn een geweldig volk!"

Promes dankbaar: "Tukkers zijn een geweldig volk!"

Quincy Promes deed afgelopen vrijdag eindelijk wat er van hem verwacht werd bij Oranje, het scoren van doelpunten. Tot vorige week stond de teller op nul doelpunten terwijl de aanvaller in Rusland de ene goal na de de andere scoort. De twee doelpunten tegen Wit Rusland hebben het ijs gebroken en het smaakt naar meer. Helaas sloeg afgelopen maandag in de huiswedstrijd tegen Frankrijk het noodlot toe en moest Promes het veld al snel verlaten vanwege een blessure. Hoe zijn herstel zal duren is vooralsnog niet bekend, maar de verwachting is niet dat hij lang aan de kant zal staan.

Vandaag staat in de geschreven versie van Voetbal International een uitgebreid interview met Promes. Hierin geeft hij onder meer aan dat hij veel te danken heeft aan FC Twente de club die hem transfervrij oppikte toen HFC Haarlem begin 2010 failliet ging. Hij kwam bij Haarlem terecht nadat hij als 'rebel' was weggestuurd bij Ajax. Hij kocht het daarna nog eens proberen bij Ajax, maar het gevoel met de club was weg.

"Wanneer je van Ajax, één van de beste opleidingen van Nederland, naar Haarlem gaat, kom je terecht in een totaal andere wereld. En toch bleef ik liever daar dan dat ik terugging naar Amsterdam. Mijn geluk, en dat klinkt cru, is dat Haarlem failliet ging, want dat gunde ik die club natuurlijk ook weer niet. Maar zo kon ik wel gratis naar FC Twente, dat geen opleidingsvergoeding hoefde te betalen. Enschede betekende voor mij echt een nieuwe start. Ik ben FC Twente en de mensen daar nog steeds dankbaar."

Toen hij bij FC Twente kwam was er volgens Promes gelijk een klik. "Ja, man. Ik ben super ontvangen. Tukkers zijn een geweldig volk. Enschede voelde echt als mijn tweede thuis na Amsterdam. Het was een toptijd, veel geleerd en daardoor kon ik bijvoorbeeld op huurbasis naar Go Ahead Eagles, waar het echt begon voor mij. Ik heb er ook goede trainers gehad: Fred Rutten, later Erik ten Hag en Alfred Schreuder. Zij hebben mij echt beter gemaakt, klaargestoomd voor de volgende stap. Twente betekent veel voor mij. Mijn twee meisjes zijn er geboren. In hun paspoort staat Enschede. Ik zal je zeggen: daar ben ik gewoon trots op."[google]

Toch maakte hij al vrij snel de overstap naar Spartak Moskou en liet hij FC Twente weer achter zich. "Omdat FC Twente me per se wilde verkopen. Pas later snapte ik waarom ze dat wilden. Maar ik was er niet van in de war. Dan ging ik toch naar Moskou? Mijn instelling was: kom maar op! Ik heb me eerst wel even ingelezen, verdiept in de historie van Spartak. Dan weet je wel waar je ongeveer terechtkomt, qua grootte van de club. Een absolute topclub. Van de stad Moskou wist ik ook niet veel, maar daar is niks grauws aan. Ik heb me er vanaf dag één thuis gevoeld. Eerst woonde ik in een soort wolkenkrabber op de 35ste etage, maar met twee kleine kinderen is dat niet handig. Nu wonen we in een compound, met andere spelers, in een huis met een tuintje", besluit Promes het gesprek met Martijn Krabbendam.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties