FC Twente Nieuws

Promes en Twente-target Bijl mogen Russische club verlaten

Promes en Twente-target Bijl mogen Russische club verlaten

Quincy Promes keerde iets meer dan een jaar terug naar Spartak Moskou, de club waar hij tussen 2014 en 2018 ook al onder contract stond. Omdat Rusland Oekraïne is binnengevallen heeft de UEFA besloten dat zijn werkgever uit de Europa League is gehaald. Daarnaast is maandag door de FIFA besloten dat buitenlandse spelers de Russische clubs per direct mogen verlaten. Dit geldt dus ook voor Promes.

In eerste instantie kunnen de spelers in overleg met hun werkgever. Dit kan tot komende donderdag. Komen de speler en de club er niet uit, dan kan de speler zelf beslissen de club te verlaten. Op dat moment is hij contractloos en kan hij tekenen waar hij wil. Dezelfde regel geldt voor buitenlandse spelers die actief zijn in de Oekraïense competitie.

Er zit echter wel een keerzijde aan de regel van de FIFA. De spelers die besluiten te vertrekken zijn niet definitief verlost van hun Russische werkgever. Het contract wordt in eerste instantie opgeschort tot 30 juni. Kiest Promes ervoor om Spartak te verlaten, dan moet het in de zomer terugkeren naar zijn werkgever. Uiteraard zal er tegen die tijd worden gekeken naar hoe de situatie op dat moment is.

Naast Quincy Promes voetballen er op dit moment nog twee andere spelers in de Russische competitie: aanvaller Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) en Verdediger Glenn Bijl (Krylya Sovetov Samara). Laatstgenoemde stond vorig seizoen nog in de belangstelling van FC Twente. Streuer zal zijn situatie waarschijnlijk goed volgen met het oog op het komende seizoen. De contracten van de rechtsbacks Brenet, Troupée en Everink lopen allemaal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties