FC Twente Nieuws

Promes gelinkt aan drugspartij met straatwaarde van 300 miljoen euro

Promes gelinkt aan drugspartij met straatwaarde van 300 miljoen euro

Het ziet er allesbehalve goed uit voor Quincy Promes. De voormalig aanvaller van FC Twente is momenteel verdachte in meerdere zaken. Nadat het OM hem eerder dit jaar al vervolgde voor poging tot moord, is hij nu ook verdachte in een grote drugszaak. Daarnaast wordt de speler ook nog eens beschuldigd van huiselijk geweld.

De recherche kwam een drugsnetwerk via een zogenaamde PGP-telefoons op het spoor. PGP staat voor Pretty Good Privacy. Deze telefoons zijn populair in de criminele wereld, maar ook bij bedrijven die werken met gevoelige informatie. "De telefoon was aangesloten op het versleutelde Sky-ECC-netwerk (Chat app), dat vorig jaar door de recherche werd ontsleuteld", zo schrijft de Telegraaf.

Op deze manier kon de recherche het berichtenverkeer onderscheppen waaruit bleek dat ook Quincy Promes één van de deelnemers was. De speler van Spartak Moskou wordt er nu van verdacht de spil te zijn binnen een groot drugsnetwerk dat zich onder andere bezighield met het invoeren van cocaïne en het exporteren van synthetische drugs naar Australië.

Volgens bronnen van de Telegraaf zou Promes samen met enkele familieleden geld hebben geïnvesteerd in een grote partij cocaïne van maar liefst 4000 kilo. Deze werd echter in april 2020 door de politie onderschept in Antwerpen. De handelswaarde van de partij ligt volgens de Telegraaf op zo'n 120 miljoen euro. De straatwaarde zou liggen op zo'n 300 miljoen euro.

Omdat Promes al werd gevolgd, kreeg de recherche plots ook hard bewijs dat Promes zijn neef had gestoken met een mes. Sterker nog, hij zou hebben gezegd dat hij hem eigenlijk had willen vermoorden. Dit was voor het OM dan ook voldoende reden om Promes niet aan te klagen voor poging tot doodslag, maar poging tot moord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties