FC Twente Nieuws

Pröpper de mini-Messi van FC Twente: "Een ongelooflijk verhaal"

Pröpper de mini-Messi van FC Twente: "Een ongelooflijk verhaal"

Robin Pröpper heeft zich na twee thuiswedstrijden al bijna onsterfelijk gemaakt bij de supporters van FC Twente. De centrale verdediger maakte afgelopen zomer de gevoelige transfer van Heracles Almelo naar FC Twente en niet iedereen was direct overtuigd. Twee doelpunten en vier punten later loopt iedereen plots weg met verdediger.

Het maakt Pröpper inmiddels de clubtopscorer en beide doelpunten zijn nu al rijp om opgenomen te worden in de top tien mooiste doelpunten uit het eredivisieseizoen 2021-2022. Opvallend is dat de verdediger beide doelpunten maakte met zijn linker, niet zijn sterkste been.

"Hij heeft best wel een goede linker voor een rechtspoot", zo concludeert ook clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast de Ballen verstand. "Het is natuurlijk een ongelooflijk verhaal. Op Berghuis na was het de meestbesproken transfer in de Nederlandse competitie, en die schiet tijdens de eerst twee thuiswedstrijden twee ballen met links binnen. Iets wat hij nog nooit in zijn carrière heeft gedaan."

Met zijn twee goals heeft Pröpper nu twee van de drie Twentse doelpunten op zijn naam staan. "En hij is topscorer want hij heeft er één meer gemaakt dan de beoogde topscorer Ricky van Wolfswinkel." Reden voor grappen tussen beide spelers. "Pröpper zei: ik doe het wel voor, ik ga de volgende keer wel in de spits staan want zo moet dat."

Pröpper is dus niet alleen belangrijk om zijn ervaring, maar is nu dus ook een aanvallend wapen gebleken. Wagenaar denkt dat andere clubs nu anders zullen gaan reageren als de slotminuten aanbreken. "Ik denk dat als tegenstanders zien dat Pröpper met nog vijf minuten te spelen mee naar vorigen gaat, dat alle alarmbellen afgaan vanaf nu."

"Het grappige was dat hij een paar minuten daarvoor ook al bijna tegen een bal aanliep die in de scrimmage een beetje bleef hangen. Toen dacht ik nog: het zal toch niet waar zijn. En vervolgens kapt hij als een mini-Messi een speler van FC Utrecht uit en schiet hij de bal in de verre kruising", besluit een tevreden Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties