FC Twente Nieuws

Pröpper geniet van supporters: "Ze willen je letterlijk om je nek vliegen"

Pröpper geniet van supporters: "Ze willen je letterlijk om je nek vliegen"

Toen Robin Pröpper bekend maakte dat hij transfervrij de overstap maakte van Heracles naar FC Twente heeft hij bewust een tijdje net meer op de socialmediakanalen. Maar goed ook want de supporters uit Almelo namen hem de keuze om de transfer naar de aartsrivaal te maken zeer kwalijk.

Het was even doorbijten, maar spijt van zijn overstap heeft hij zeker niet. Terwijl Heracles vecht tegen degradatie, heeft hij met FC Twente de aanval ingezet op plek drie. Natuurlijk had FC Twente wat geluk, maar de ploeg wordt sterker en sterker.

"Het zat een paar keer mee aan het begin van het seizoen qua resultaat. Daar groei je van als groep, al zit die sowieso goed in elkaar. Sinds het publiek er weer bij mag, voelen we ons helemaal sterk. Dit is een top 4-omgeving, qua stadion en sfeer", zo vertelt de aanvoerder in gesprek met Bart Vlietstra van de Volkskrant.

Ondanks dat hij de aanvoerdersband draagt voelt hij zich niet alleen de leider van het team. "Wout Brama loopt hier al lang rond, Lars Unnerstall en Ricky van Wolfswinkel zijn gekomen. Stabiele jongens die hard willen werken, maar ook sfeer maken en oog hebben voor een ander. Samen kun je veel makkelijker processen beïnvloeden dan alleen. Maar het zijn allemaal leuke gasten, hoor."

Bijna tien jaar geleden kwam hij voor het eerste in de Grolsch Veste tijdens een wedstrijd tegen Schalke '04. Hij was net afgevallen bij Vitesse en durfde niet te dromen hier ooit te spelen. Nu tien jaar verder staat hij er toch en daar geniet hij met volle teugen van.

"Als je in het stadion staat, als je wint, hoe dat voelt, om dat met zulke grote aantallen te vieren, ze willen je letterlijk om je nek vliegen." Zijn broer stopte eerder dit seizoen met voetbal, maar Robin moet hier nog niet aan denken. "Zeker als het zo gaat. Dan wil je elke dag spelen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties