FC Twente Nieuws

Pröpper houdt vertrouwen: "Moeten en willen de poulefase halen"

Pröpper houdt vertrouwen: "Moeten en willen de poulefase halen"

FC Twente heeft donderdagavond verloren tegen Fiorentina. De defensie van de Tukkers keek binnen twee minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Een halfuur later werd deze achterstand verdubbeld naar 2-0. Wat een vrij uitzichtloze situatie leek te gaan worden, bleek enigszins mee te vallen in de tweede helft.

“We hadden het lastig, ze hadden veel energie. De ballen die wij wilden spelen, kwamen niet goed aan en kregen we net zo hard weer terug. Zij scoorden snel, dan moet je er doorheen komen en daar hadden we blijkbaar 45 minuten voor nodig”, aldus Robin Pröpper op de website van FC Twente.

“Het begint met duels, de juiste ballen spelen en elkaar helpen. Dat misten we in de eerste helft te veel, waardoor we Fiorentina in de kaart speelden en ze druk konden geven met het publiek erachter. Het is zonde dat je de eerste helft op zo'n manier speelt. Ontwents. Te voorzichtig, met te weinig lef. Zo zijn we niet.”

Pröpper gaat met alle vertrouwen terug naar Nederland. “Volgende week komt er een thuiswedstrijd die we met volle moed tegemoet gaan. Zeker ook met de fans achter ons, die er vandaag ook weer met een vol uitvak waren. Ik hoop dat het dan andersom is en dat wij Fiorentina kunnen pakken. We moeten en willen de poulefase halen, dan moeten we gewoon winnen en daar gaan we vol voor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties