FC Twente Nieuws

Pröpper terug in de selectie, Tzolis maakt vrijdag eerste minuten

Pröpper terug in de selectie, Tzolis maakt vrijdag eerste minuten

FC Twente speelt vrijdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In het eigen stadion krijgt het Bologna op bezoek. Een week eerder was het, ook in het eigen stadion, Schalke 04 dat op bezoek kwam. Onder toeziend ook van 25.000 toeschouwers wisten de Tukkers uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Dit was de mooiste oefenwedstrijd die ik ooit heb meegemaakt”, zo begint Jans. “De manier waarop onze supporters en de supporters van Schalke met elkaar omgingen was een voorbeeld voor de hele voetbalwereld. Spelers die applaus krijgen van en worden aangemoedigd door supporters van de tegenpartij, dat was uniek. Het had ook eigenlijk geen zin om te coachen, want ik kwam er toch niet overheen. De hele entourage, in en buiten het stadion, was perfect.”

De wedstrijd tegen Bologna gaat niet hetzelfde zijn als tegen Schalke, zo vindt de oefenmeester. “Bologna heeft een andere veldbezetting en daar moet je rekening mee houden. We hebben ons daarop voorbereid. Bovendien zal een aantal spelers voor het eerst de volledige 90 minuten spelen en dat vraagt fysiek het een en ander, omdat we nog in de voorbereiding zitten.”

De nieuwe aanwinst Christos Tzolis gaat vrijdag ook zijn eerste minuten maken in het shirt van FC Twente. Ook Pröpper is weer terug in de selectie, maar zal echter vrijdag geen minuten maken. Voor de jonge spelers Staring en Van Leeuwen komt de wedstrijd met Bologna nog te vroeg. Laatstgenoemde zal komende week wel weer aansluit bij de selectie. Ook Brama ontbreekt in de selectie, de middenvelder kampt met een liesblessure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties