FC Twente Nieuws

Pröpper ziet krachten wegvloeien: "Dat is misschien een puntje om naar te kijken"

Pröpper ziet krachten wegvloeien: "Dat is misschien een puntje om naar te kijken"

Doordat alle aandacht na de Twentse derby naar matchwinner Mees Hilgers ging, werd er bijna vergeten dat deze wedstrijd voor Robin Pröpper ook een speciale moet zijn geweest. De centrumverdediger verruilde Heracles Almelo afgelopen zomer voor FC Twente.

De derby werd met 1-0 gewonnen door de Enschedeërs. De toon werd in de eerste helft gezet, waardoor het in het tweede deel wat minder werd van de kant van FC Twente. "Ik denk dat er een paar op de laatste benen liepen", begint Pröpper voor de camera van RTV Oost. "Dat is misschien een puntje om naar te kijken. Alleen met de impulsen die je daarna nog kan brengen, de wissels, kan je het ook zo weer de andere kant op laten vallen."

In aanloop naar de derby bleef de centrumverdediger op de achtergrond, en dat was bewust. "Alles wat ik zou zeggen zou toch breed uitgemeten worden. Dus ja, dat lijkt me het meest verstandige." Ondanks dat bleef het natuurlijk bijzonder. "Tuurlijk is het een speciale wedstrijd."

"Ik heb een aantal voor Heracles gevoetbald met heel veel plezier en altijd vol overgave. Nu speel ik voor Twente en ga ik er voor deze werkgever op dezelfde manier vol overgave in. Dan maakt het niet uit tegen wie je speelt. Dan moet je het ook benaderen als een normale wedstrijd al is het natuurlijk een speciale wedstrijd."

Eindelijk weer 'de nul'

Uiteindelijk won de in Arnhem geboren verdediger van zijn oude ploeg. Daarnaast werd ook eindelijk de nul weer eens gehouden. De laatste keer dat dit gebeurde was in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 11 september. Het is de tweede keer dat de Twentse defensie dit eredivisieseizoen geen goals tegen heeft gekregen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties