FC Twente Nieuws

Pröpper ziet zwak FC Twente: "Dat deden we niet goed genoeg"

Pröpper ziet zwak FC Twente: "Dat deden we niet goed genoeg"

FC Twente verloor zondagmiddag met 1-0 van FC Volendam. Een hele onnodige nederlaag, want de Tukkers kregen hele grote kansen om te scoren, maar lieten dit na. Het is het eerste puntverlies van FC Twente dit seizoen, dat na drie eredivisiewedstrijden zes punten heeft in de eredivisie.

Robin Pröpper, die bij afwezigheid van Wout Brama de aanvoerder van FC Twente is, stond na de wedstrijd ESPN te woord. "Het is heel simpel. Als je de eerste helft een aantal kansen krijgt en ze niet maakt, weet je dat Volendam op een gegeven moment een tandje bijzet. Dan moet je scherp zijn. Dan moet je, ook met de invallers, geconcentreerd blijven. Dat lieten we de tweede helft na."

"Je merkte, ook met het publiek, dat Volendam wel wat probeerde. Dan wordt het iets meer een vechtwedstrijd. Alsnog moeten we dan de bovenliggende partij zijn en de duels winnen. Dat gebeurde niet. Dan voel je enigszins de bui al hangen. Voor de 1-0 kregen zij ook al twee grote kansen, waar Lars (Unnerstall, red.) geweldig redde. Dat mag gewoon niet gebeuren. Dat is gewoon zonde. We moeten naar elkaar kijken wat we beter kunnen doen. Dat deden we niet goed genoeg", aldus de centrale verdediger.

Pröpper kreeg zelf na een half uur spelen ook een enorme kans om de score te openen. Zijn inzet werd echter knap van de doellijn gehaald door spits Henk Veerman. "Hij werkt hem geweldig van de doellijn op miraculeuze wijze. Bizar dat die er niet inging, knap gedaan. Het was een hele goede corner, die moet gewoon zitten", zegt de reserveaanvoerder van FC Twente.

"We hebben lang zat om na te denken wat we beter hadden moeten doen. Je moet door en weer naar woensdag kijken. Hopelijk kunnen we daar de drie punten pakken." Woensdag speelt FC Twente om 21:00 uur de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Pröpper werd tijdens de wedstrijd vervangen door Max Bruns. Hij leek last te hebben van de hamstring, maar denkt de wedstrijd tegen Excelsior wel te gaan halen. "Ik ga daar wel vanuit. Ik ben er uit voorzorg uitgegaan. Maar dat moet de komende dagen gaan blijken", besluit Pröpper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties