FC Twente Nieuws

PSV scout Vennegoor of Hesselink: "Ben vaker bij FC Twente dan bij PSV"

PSV scout Vennegoor of Hesselink: "Ben vaker bij FC Twente dan bij PSV"

Jan Vennegoor of Hesselink maakte op 15 september 1996 zijn debuut in het eerste elftal van FC Twente. Dit gebeurde tijdens de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij Feyenoord. De lange spits stroomde door uit de jeugdopleiding van FC Twente dat hem in een eerder stadium over had genomen van het Oldenzaalse Quick '20. Vennegoor of Hesselink speelde in totaal vijf seizoenen voor FC Twente en scoorde 59 doelpunten in 142 eredivisiewedstrijden.

De spits nam aan het einde van het seizoen 2000-2001 afscheid van FC Twente, maar wist vlak voor zijn vertrek wel de KNVB beker te winnen (foto) door na strafschoppen te winnen van zijn nieuwe werkgever. Na PSV speelde Vennegoor voor Celtic, Hull City en Rapied Wien waarna hij zijn carrière in 2012 afsloot bij PSV. Hier is hij nog altijd in dienst, maar nu als scout.

"Ik ben internationale scout voor PSV. Momenteel ben ik in Polen om een interland onder de 20 te bekijken. Zo'n zes à zeven wedstrijden bekijk ik per week. Tijdens de interlandbreak nog meer. Ik reis dus door heel Europa. Ik had ooit de mooiste baan die er is. Nu heb ik de op één na mooiste baan. Zaterdag ben ik weer in Oldenzaal om mijn kinderen te zien voetballen."

[google]De bekerfinale in 2001 is voor Vennegoor één van de vele hoogtepunten uit z'n carrière. "Ik heb meerdere kampioenschappen beleefd met PSV en Celtic. Heb bekers gewonnen. Heb interlands gespeeld, zowel op een WK als een EK. Ik vind het moeilijk om daar een hoogtepunt uit te kiezen. De bekerwinst met FC Twente in 2001 was mijn eerste kennismaking met het winnen van een prijs. Die feestvreugde was waanzinnig om mee te maken."

Ondanks dat hij werkzaam is voor PSV is Vennegoor of Hesselink vaker bij FC Twente dan in Eindhoven. "Voor mijn werk volg ik FC Twente natuurlijk, maar ik heb er ook nog veel connecties. Op het trainingscomplex ben ik vaak, want mijn zoontje speelt in de onder 12 selectie. Ik ben vaker bij FC Twente dan bij PSV", besluit de voormalig Oranje international in gesprek met de Tubantia.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties