FC Twente Nieuws

Psychologische oorlogsvoering? PSV wil in gesprek met Sadílek over zijn toekomst

Psychologische oorlogsvoering? PSV wil in gesprek met Sadílek over zijn toekomst

Het is 1 april en dat houdt in dat de clubs de spelers met een aflopend contract hebben geïnformeerd over de toekomst. FC Twente heeft de contracten van Godfried Roemeratoe, Jesse Bosch, Wout Brama en Giovanni Troupée formeel opgezegd. De club gaat echter nog wel in gesprek met Brama en Bosch.

De aanvoerder kan bijtekenen mits hij honderd procent fit is en Bosch zal genoegen moeten nemen met een lager salaris dan besproken in de optie. FC Twente besloot deze niet te lichten omdat dit financieel geen haalbare kaart was. Voor Roemeratoe en Troupée komt er een definitief einde aan het dienstverband bij FC Twente.

In Eindhoven heeft PSV de optie in het contract van Michal Sadílek gelicht. Dit houdt in dat hij nu onder contract staat tot medio 2023 en de club hiermee een transfervrije uittocht voorkomt. FC Twente heeft een optie om Sadílek definitief over te nemen. Streuer zelf gaf aan dat de speler in kwestie de club voor 1 april moest laten weten of hij bij FC Twente wilde blijven, maar er is daarnaast nog voldoende tijd om tot overeenstemming te komen.

ED-journalist Rik Elferink laat weten dat FC Twente deze optie voor een bepaalde tijd moet lichten, maar dat deze datum waarschijnlijk ligt na afloop van het huidige seizoen. Sadílek heeft FC Twente wel laten weten dat hij graag wil blijven. Andersom geldt hetzelfde en de clubs is op de achtergrond druk bezig om te kijken of de transfer ook financieel haalbaar is.

De middenvelder heeft enkele maanden geleden al laten doorschemeren dat binnen Nederland FC Twente de enige optie is. In dat geval weet hij ook dat hij salaris in moet leveren ten opzichte van zijn huidige contract bij PSV. Duidelijk is dat de nog maar 22-jarige middenvelder momenteel zijn ontwikkeling belangrijker vindt dan het geld

Echter loert er nog één gevaar. PSV heeft na de aanstelling van Ruud van Nistelrooij aangegeven in gesprek te willen met de Tsjech. Het lijkt een beetje op de psychologische oorlogsvoering die Ajax meer dan eens inzette voor een directe confrontatie. Of Sadílek hier gevoelig voor is moet nog blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties