FC Twente Nieuws

Publiekslieveling Uvini keert na wereldreis van acht jaar terug naar Brazilië

Publiekslieveling Uvini keert na wereldreis van acht jaar terug naar Brazilië

Bruno Uvini Bortolanca was één van de beste spelers die technisch directeur Ted van Leeuwen in zijn twee termijnen bij FC Twente aan wist te trekken. De Braziliaanse verdediger werd in het seizoen 2015-2016 voor een jaar gehuur van het Italiaanse SSC Napoli waar hij niet in de plannen paste van de trainer.

De Braziliaan ging voorop in de strijd en stal hiermee de harten van het FC Twente-publiek. De liefde was wederzijds, maar Uvini definitief vastleggen was destijds een onbegonnen zaak. De verdediger kreeg een aanbod van topclub Al-Nassr FC uit Saoedi-Arabië en ging voor de kans zich financieel onafhankelijk te spelen.

In totaal zou hij er drie jaar spelen waarin hij één titel pakte. Medio 2019 stapte hij over naar Al-Wakrah SC uit Qatar om een half jaar later de overstap te maken naar Al-Ittihad Club. Ook dit avontuur duurde niet lang want negen maanden later werd zijn contract ontbonden.

Drie maanden later koos Uvini voor een andere route en tekende hij bij het Japanse FC Tokyo. Ook hier zat hij zijn contract niet uit en besloot de club na iets meer dan anderhalf jaar te verlaten. Dit gebeurde eind augustus van dit jaar. Na drie maanden clubloos te zijn geweest heeft hij weer een nieuwe club te pakken.

De 31-jarige centrale verdediger keert terug naar zijn geboorteland Brazilië met de intentie daar zijn carrière af te sluiten. Zijn nieuwe club is Gremio, de club die recentelijk promoveerde naar het hoogste niveau. Hiermee komt zijn acht jaar durende wereldreis als voetballer hoogstwaarschijnlijk definitief ten einde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties