FC Twente Nieuws

Pure Energie Eredivisie Vrouwen krijgt nieuwe competitieopzet

Pure Energie Eredivisie Vrouwen krijgt nieuwe competitieopzet

Vanaf het seizoen 2021-2022 krijgt de Pure Energie Eredivisie Vrouwen een nieuwe opzet. Dat is het resultaat van een vernieuwde toekomstvisie om met de competitie door te groeien naar de internationale (sub)top.

Op de site van de competitie blijkt dat de clubs samen met de KNVB tot dit besluit gekomen zijn. Het huidige model is kritisch tegen het licht gehouden. Daarnaast is er gekeken naar nieuwe mogelijkheden. En dat met resultaat: vanaf volgend seizoen past de competitieopzet bij 'de sportieve ambities van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.'

In de nieuwe toekomstvisie is duidelijk naar voren gekomen dat er meer wedstrijden gespeeld moeten worden om het gat met de internationale top te verkleinen. Er zal daarom volgend seizoen anderhalve competitie gespeeld worden. Als de clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, is de stand bepalend voor de thuis/uit-verhouding in de derde reeks.

Ook zullen er gedurende de competitie periodetitels te winnen vallen. De winnaars van deze periodetitels zullen tegen elkaar gaan strijden in een vervormde Eredivisie Cup. De clubs zullen deze prijs via knock-out wedstrijden kunnen gaan winnen. De clubs en de bond hopen dat de plannen een positieve invloed hebben op de spanning en competitiviteit in het voetballandschap van de vrouwen in Nederland. In 2023 volgt een evaluatiemoment, het nieuwe model zal dan tegen het licht worden gehouden.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties