FC Twente Nieuws

'Ratje' Steijn over zijn nieuwe bijnaam: "Ik vind het wel grappig"

'Ratje' Steijn over zijn nieuwe bijnaam: "Ik vind het wel grappig"

Afgelopen zomer sloot Sem Steijn aan bij FC Twente. De aanvallende middenvelder werd transfervrij overgenomen nadat zijn contract bij ADO Den Haag was verlopen. Uitgerekend tijdens zijn eerste basisplek liep hij een hersenschudding op die hem langer dan gewenst aan de kant hield.

Inmiddels is hij hersteld en was hij de afgelopen drie wedstrijden basiskracht. Hij betaalde het vertrouwen terug want in die drie wedstrijden scoorde hij ook direct drie goals. Steijn is nu al een publiekslieveling en zelfs Ajacied en analist René Wagelaar is fan van de kleine Hagenees.

"Ik ben fan van hem, dat weet je. Niet alleen vandaag, maar ook voor die tijd al. Ik zie dat hij die plek niet meer weg gaat geven. Als hij start en het direct laten zien, dan eindigt hij sowieso tussen de tien en twaalf goals aan het einde van het seizoen." Steijn lacht en ziet direct kansen. "Dan ga ik daar een totootje op zetten."

"Hij heeft diepgang, heeft een neusje voor de goal, is een rat, niet bang in duels, heeft een goed schot en overzicht. Ja, die jongen is er klaar voor", vervolgt Wagelaar zijn lofzang. Het woord ratje is iets waar Steijn waarschijnlijk niet meer af gaat komen.

"Ik was gisteren in Den Haag en toen zei Lex Schoenmaker: hey ratje! Die had het ook meegekregen." Zelf kan de net 21-jarige speler wel leven met zijn nieuwe bijnaam. "Ik vind het wel een grappige bijnaam." Steijn snapt ook wel waar de naam vandaan komt. "Dat ik alles doe om te winnen. Ik doe er alles aan om in de zestien te komen, goals te maken en ben ook vervelend richting de tegenstanders."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties