FC Twente Nieuws

René Hake over de wedstrijd van vanavond: "Het is toch een wedstrijd met een speciaal tintje"

René Hake over de wedstrijd van vanavond: "Het is toch een wedstrijd met een speciaal tintje"

FC Twente trainer René Hake kijkt uit naar de wedstrijd van vanavond tegen Go Ahead Eagles. "De een zeg dat het een streekderby is, de ander niet."

Middenvelder Jelle van der Heyden vindt van wel. "Het oudere publiek voelt het ook zo", aldus de uit Deventer afkomstige middenvelder in gesprek met TC Tubantia. "Dat stamt nog uit de jaren 70 en 80. Toen kwamen mensen zelfs op de fiets vanuit Enschede naar de Adelaarshorst in Deventer.

"Wat ook best opvallend is dat we achtereenvolgens drie keer een ploeg uit Overijssel treffen. Eerst Heracles, toen PEC Zwolle en nu Go Ahead Eagles", stelt Hake, die verder ook enthousiast is over het stadion in Deventer. "Het is toch een wedstrijd met een speciaal tintje. Het spreekt aan en de sfeer is goed. De Adelaarshorst is een echte voetbalstadion. Ook de Twentse supporters reizen graag af naar Deventer, want het uitvak was binnen een paar minuten uitverkocht."

[google]Hake is ook vol lof over de tegenstander van vanavond. "Hun intentie is om er kort bovenop te zitten, dat doen ze heel goed. Ook verwacht ik dat ze vanavond in hun eigen stadion er nog een schepje bovenop doen. Wij kunnen onze borst in ieder geval nat maken."

De oefenmeester van FC Twente is duidelijk over wat zijn ploeg te doen staat. "Een goede veldbezetting, goed zijn aan de bal en creatief zijn." Vanavond wordt er om 18:30 uur afgetrapt in de Adelaarshorst.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties