FC Twente Nieuws

Rentree Cerny maakte veel los bij spelersgroep: "Dat was zo aandoenlijk"

Rentree Cerny maakte veel los bij spelersgroep: "Dat was zo aandoenlijk"

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover. Vaclav Cerny maakte na negen zware maanden zijn rentree op het trainingsveld van FC Twente. De aanvaller raakt in januari geblesseerd na een schot op het doel van uitgerekend zijn oud-werkgever Ajax. Hij scheurde zijn kruisband, werd geopereerd en toen volgde nog de loodzware revalidatie. Vanaf nu is het optrainen in de hoop hem hopelijk dit jaar nog in actie te zien.

Dat Cerny er zin in had, blijkt wel uit het verhaal van Leon ten Voorde tijdens De Ballen Verstand. Hij zag de aanvaller dinsdag al het trainingsveld betreden, de dag voor zijn officiële rentree. "Dinsdag kwam Cerny eraan lopen met zijn voetbalschoenen in zijn hand en ging op de bank zitten. Hij straalde, hij lachte en was zo blij als een klein kind. Hij wilde het veld op en ik had toen al gehoord dat dat de volgende dag ging gebeuren. Cerny was dus te vroeg, maar hij wilde de sfeer proeven. Dat was echt zo aandoenlijk."

"De volgende dag stond Cerny dus op het veld en de speler hadden een spandoek voor hem gemaakt. Hij werd onthaald met 'welcome back' en de spelers juichten allemaal in een soort van erehaag. Dat geeft wel aan hoe betrokken Cerny is en hoe ze hem waarderen. Hij heeft nog geen minuut gespeeld en voor sommige jongens is hij nog nieuw. Pröpper heeft bijvoorbeeld nog nooit met Cerny gespeeld. "Het enthousiasme dat Cerny er weer was, was aandoenlijk."

Cerny trainde niet direct voluit en stopte op het moment de partijvormen van start gingen en de spelers dus vol in duel gingen. Voor de Tsjech is het nu zaak om rustig weer fit te worden. Dat is lastig voor een speler die na maanden eindelijk weer mag ruiken aan het gras. Wanneer we hem weer in actie kunnen zien in de Veste, daar wil de club nog geen uitspraken over doen.

"Er wordt geen datum aan gegeven en dat is denk ik ook heel verstandig", vervolgt Ten Voorde. "Ik had het er nog wel over met Ralph Speerstra (fysio, red.) die hem helemaal heeft opgetraind en begeleid. Ik vroeg hem of het niet eng is om Cerny weer los te laten. Garanties heb je nooit, maar dat meten ze zo goed aan de hand van data. Daar gaat heel wat aan vooraf voordat ze hem weer op het veld loslaten."

Gratis €5 freebet op FC Twente - Willem II

Wil jij komend weekend een gokje wagen op FC Twente – Willem II? In samenwerking met BetCity hebben we een speciale actie op touw gezet voor de Twente-supporters. Iedere supporter ontvangt een gratis Twente-freebet van €5 bij een nieuwe inschrijving.

Voorbeeld: Bij een storting van €20 ontvang je van BetCity een freebet van €20 euro. Daarnaast krijg je als Twente-supporter ook nog eens een speciale Twente-freebet van €5. Deze is te claimen in je dashboard na inschrijving. Succes!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties