FC Twente Nieuws

Roda JC wil FC Twente verlossen van overbodige Brondeel

Roda JC wil FC Twente verlossen van overbodige Brondeel

Roda JC heeft zich officieel gemeld bij FC Twente. De Limburgse club is op zoek naar een nieuwe doelman en hoop Jorn Brondeel over te kunnen nemen van FC Twente. De interesse in de goalie is inmiddels bevestigd door technisch directeur Jan Streuer.

Het is goed nieuws voor FC Twente dat met Brondeel een veel te dure bankzitter binnen de selectie heeft. De Belg werd medio 2017 als de beoogde nieuwe eerste doelman naar Enschede gehaald, maar verloor de concurrentiestrijd van Drommel. Inmiddels houdt Brondeel, die nog een contract heeft tot medio 2021, de bank al twee jaar warm tegen een riant salaris.

Hier zit direct ook het probleem voor FC Twente. Geïnteresseerde clubs zullen niet bereid zijn om het salaris van de doelman over te nemen. Een verhuur zou een optie kunnen zijn waarbij de hurende club een deel van het salaris overneemt. Een andere optie is om het contract af te kopen. Brondeel krijgt een deel van zijn salaris mee en kan vervolgens transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

[google]

Mocht Brondeel vertrekken dan heeft FC Twente nog altijd drie doelmannen over. Drommel, De Lange en van der Gouw. Alle drie de doelmannen hebben een rugnummer gekregen voor het nieuwe seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties