FC Twente Nieuws

Roemeratoe ziet boze harde kern Willem II opduiken bij trainingscomplex

Roemeratoe ziet boze harde kern Willem II opduiken bij trainingscomplex

Hoewel de spelers in de eredivisie alweer bezig zijn met trainen, is er van een officiële wedstrijd na de winterstop nog geen sprake geweest. Toch wilde de harde kern van Willem II al een hartig woordje spreken met de spelersgroep waar FC Twente-huurling Godfried Roemeratoe deel van uitmaakt.

De boodschap was duidelijk: het moet snel beter gaan met Willem II. Voor de winterstop bleven de Tilburgers twaalf duels op rij zonder overwinning. Die reeks ziet de harde kern nu maar wat graag beëindigt worden. Ondanks dat de veertiende plaats na zo'n dramatische reeks is een veertiende plaats zo slecht nog niet is, raakt het geduld van de harde kern op.

De competitie wordt hervat met een cruciaal duel, tegen hekkensluiter PEC Zwolle. "We staan voor lul als we volgende week van Zwolle verliezen", zo begint een van de supporters volgens het Brabants Dagblad. "We snappen dat het voor jullie een manier is om geld te verdienen, maar voor ons gaat het om veel meer. En de supporters hebben vorig seizoen een miljoen euro van onze seizoenkaarten niet teruggevraagd aan Willem II. Om jullie salarissen van te betalen."

Met het kleuterige gedrag van de spelers op social media is de supportersgroep ook helemaal klaar. "Jullie zijn toch geen kleuters? Jullie moeten een groep vormen, samen strijden voor de club. Als het zo blijft als de laatste tijd, dan staan we er binnenkort weer. En dan laten we ons niet tegenhouden door zes stewards en een journalist."

Toch wordt de speech beëindigt met bemoedigende woorden. "We weten dat jullie kunnen voetballen. Laat het dan ook zien. En doe het ook voor Fred Grim." Er volgt applaus, waarna aanvoerders Freek Heerkens en Poll Llonch het woord nemen. "We gaan er alles aan doen om het om te draaien. Daar zijn we op en buiten het veld mee bezig. Dat jullie je zorgen uitspreken, is goed. Dank voor jullie onvoorwaardelijke steun. We hopen dat jullie snel weer de stadions in mogen", vertelt Heerkens.

Ook trainer Fred Grim laat even later van zich horen. "Het spreekt mij aan dat jullie uit het hart spreken. Dit is passie. Jullie zijn clubmensen, maar dat zijn wij ook. Dat klinkt misschien raar, omdat ik vorig seizoen nog bij een clubje hier in de buurt werkte. Maar het is toch zo. En wij zijn keihard aan het werken. Wat hier gebeurt nu, is krachtig. En nu moeten we de club boosten met z'n allen", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties