FC Twente Nieuws

Roord baalt: "Had gehoopt dat Jill meer speelminuten zou mogen maken"

Roord baalt: "Had gehoopt dat Jill meer speelminuten zou mogen maken"

Afgelopen donderdag won het Nederlands vrouwenelftal met 3-0 van Engeland in de halve finale van het EK. De Oranjevrouwen speelden in een volledig uitverkochte Grolsch Veste, waar de finale ook gespeeld zal worden. Tegen het einde van de wedstrijd viel vertrekkend FC Twente-middenveldster Jill Roord in. Vader René Roord geniet van de hype rondom het EK, echter baalt hij van het feit dat bondscoach Sarina Wiegman weinig beroep doet op zijn dochter.

"Ik had wel verwacht dat Jill meer speeltijd zou krijgen", vertelt Roord in gesprek met de TC Tubantia. "Je had haar denk ik ook tien minuten eerder kunnen inbrengen. Maar goed: gelukkig heeft ze nog mógen spelen. 'Er zijn ook genoeg speelsters die nog helemaal niet in actie zijn gekomen. Hun ouders zullen natuurlijk net zo balen."

[google]Na het EK vertrekt dochter Roord naar Duitsland, waar ze voor FC Bayern München gaat spelen. "Het was bij ons nog wel zo dat we misschien een ander verwachtingspatroon hadden", vervolgt vader Roord. "Na de laatste oefenwedstrijd leek het er echt op dat Jill een basisplaats zou krijgen op het EK. Dat dat dan niet gebeurt is natuurlijk wel balen. Uiteindelijk spelen ze toch met een extra controleur en draait het team vanaf minuut één. Ja, dan zou ik zelf ook niet gaan wisselen", besluit hij.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties