FC Twente Nieuws

Roord opnieuw verkozen tot 'Sportvrouw van het jaar'

Roord opnieuw verkozen tot 'Sportvrouw van het jaar'

[google]FC Twente Vrouwen-speelster Jill Roord is in Oldenzaal opnieuw verkozen tot 'Sportvrouw van het jaar'. Vorig jaar werd de middenveldster van de Tukkers ook al verkozen van 'Sportvrouw van het jaar' in Oldenzaal. De andere genomineerden voor deze titel waren klootschietster Richelle IJland, handbalster Chantal Olde Keizer en atlete Dione Scheuten. Olympisch kampioen Sanne Wevers, getogen in Oldenzaal, was niet genomineerd omdat ze niet ingeschreven stond in Oldenzaal.

Roord kende een prima jaar bij de FC Twente Vrouwen en werd met opnieuw kampioen van de Eredivisie Vrouwen. In de Champions League was de 19-jarige middenveldster, inclusief de voorrondes, goed voor liefst acht treffers in zeven wedstrijden, waarvan vijf in de wedstrijd tegen het Israëlische Tel Aviv. Met de Oranje Vrouwen onder 19 wist Roord de halve finales van het EK te bereiken.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties