FC Twente Nieuws

Ruiz regeert op ophef ontstaan na plannen afscheidswedstrijd tegen FC Twente

Ruiz regeert op ophef ontstaan na plannen afscheidswedstrijd tegen FC Twente

Vorige week nodigde clublegende Bryan Ruiz FC Twente uit voor zijn afscheidswedstrijd in Costa Rica. De wedstrijd tussen zijn huidige werkgever LD Alajuelense en FC Twente staat gepland op zaterdag 17 december, een dag voor de WK-finale in Qatar. In Costa Rica is niet iedereen blij met de gekozen datum aangezien Costa Rica en Bryan Ruiz ook deelnamen aan dit WK.

"Ik zie niet in dat ik iets verkeerd doe met deze afscheidswedstrijd. Het is heel duidelijk. Er is een datum vastgesteld omdat die moest worden vastgesteld. Maar we gaan vechten om wereldkampioen te worden, en de 31 andere teams zullen hetzelfde zeggen. Ik zal er alles aan doen om deze datum te wijzigen."

Ruiz weet zeker dat FC Twente er geen problemen mee zou hebben als de wedstrijd zal worden verplaatst. "Ik weet zeker dat FC Twente blij zal zijn, want dan staat Costa Rica in een WK-finale. Als de finale niet wordt gehaald, blijft de datum staan", besluit Ruiz in La Repulica.

Costa Rica is tijdens de loting voor het WK ingedeeld in poule E. Een zware poule want hierin speelt het tegen Duitsland, Spanje en Japan. De nummers één en twee gaan door naar de achtste finales. De nummer één van poule E speelt dan tegen de nummer twee van poule F. De nummer twee van poule E treft de nummer één van poule F. Deze poule F bestaat uit België, Canada, Marokko en Kroatië.

Voor het complete WK-schema, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties