FC Twente Nieuws

Russische media: Promes vraagt Russisch paspoort aan

Russische media: Promes vraagt Russisch paspoort aan

Promes komt in Nederland niet meer veel in het nieuws vanwege zijn prestaties op het veld bij het Russische Spartak Moskou. Het nieuws gaat meestal over de rechtszaak die zijn neef tegen hem heeft aangespannen vanwege een steekpartij of over betrokkenheid bij drugshandel of criminele organisaties. Ook nu komt Promes in het nieuws om iets dat niet aan voetbal gerelateerd is.

Promes wil volgens Russisch voetbaljournalist Ivan Karpov namelijk een Russisch paspoort aanmaken, zo schrijft hij op zijn Telegram-kanaal. "Tegen Antocha (de bijnaam van Promes bij Spartak Moskou, red.) speelt in zijn thuisland een strafzaak met betrekking tot drugs. En de afgifte van een Russisch paspoort aan hem kan een ​​lange neus zijn naar onze 'buitenlandse partners': kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen", aldus Karpov.

Zo probeert Promes uitlevering naar Nederland te ontlopen, meldt journalist Aleksandr Prosvetov van het Russische Bobsoccer. "Promes is allang gesetteld in Rusland, waar hij zich thuis voelt. Maar het Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen in zijn thuisland." De neef van Promes heeft een rechtszaak tegen de voetballer aangespannen vanwege een steekpartij.

Rusland levert geen eigen burgers uit aan het buitenland. "Dat is de essentie van dit initiatief. Spartak bemiddelt bij de autoriteiten voor een persoon die veel voor de club heeft gedaan en die ze niet wil verliezen", aldus Prosvetov.

Promes brak in het seizoen 2013-2014 door bij FC Twente na een verhuurperiode bij Go Ahead Eagles. Al na één goed seizoen werd hij verkocht. Spartak Moskou nam hem over voor 11,5 miljoen euro. Na vier jaar Rusland was het tijd voor een jaar Spanje bij Sevilla CF. Daarna speelde hij anderhalf jaar bij Ajax, om vervolgens weer terug te keren bij Spartak Moskou. Daar doet hij het nu geweldig. In de eerste zestien wedstrijden van het seizoen maakte de aanvaller al veertien doelpunten en gaf hij ook nog eens zes assists. Momenteel staat Spartak tweede, zes punten achter koploper Zenit St. Petersburg en één punt voor nummer drie FK Rostov.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties