FC Twente Nieuws

'Rutten akkoord met PSV, Heracles moet interesse verleggen'

'Rutten akkoord met PSV, Heracles moet interesse verleggen'

Nadat PSV en Ruud van Nistelrooij een mondeling akkoord hadden bereikt, zit PSV met Fred Rutten volgens De Telegraaf nu in hetzelfde stadium. PSV zou nu bezig zijn om de papieren rond te maken. Vervolgens, als de handtekeningen zijn gezet, kan PSV de nieuwe staf voor het komende seizoen officieel presenteren.

Met Fred Rutten heeft PSV de ideale assistent van Ruud van Nistelrooij gevonden. Vooral zijn ervaring speelt hierin een grote rol. Met deze functie lijkt Rutten zijn ideale baan gevonden te hebben. Hij ervaart niet meer de druk van eindverantwoordelijkheid, maar staat nog wel op het veld. Verder zal de technische staf worden aangevuld met onder andere: Javier Rabanal, Tim Wolf, André Ooijer, Boudewijn Zenden, Luc van Agt en Abe Knoop.

Rutten komt over van NEC waar hij bij de Raad van Commissarissen een adviseursfunctie bekleedde. Een soortgelijke functie vervulde hij bij FC Twente tussen 2018 en 2020. Hij begin zijn trainersloopbaan na zijn spelerscarrière bij FC Twente. In 2001 won hij de KNVB Beker (destijds Amstel Cup) met de Tukkers. Hij vertrok vervolgens naar PSV, om zeven jaar later weer terug te keren op het oude nest. Naast FC Twente en PSV trainde Rutten ook nog Schalke 04, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab (Dubai), Maccabi Haifa (Israël) en RSC Anderlecht uit België.

In zijn tijd bij FC Twente werd hij in 2008 verkozen als Trainer van het Jaar in de eredivisie. Rutten was in drie verschillende periodes actief in drie verschillende functies. Van 1993-2001 was hij eerst assistent om vervolgens zelf hoofdcoach te worden. Rutten heeft vanaf de jeugd zijn gehele spelerscarrière bij FC Twente gevoetbald. In de senioren van de Tukkers was hij actief in de jaren 1980-1992. Voor de Tukkers kwam hij 151 wedstrijden in actie. Als speler heeft de toenmalige centrale verdediger geen enkele prijs weten te behalen met FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties