FC Twente Nieuws

Sadílek en FC Twente in beroep tegen schorsing tuchtcommissie KNVB

Sadílek en FC Twente in beroep tegen schorsing tuchtcommissie KNVB

Afgelopen woensdag kreeg Michal Sadílek van scheidsrechter Richard Martens de rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot. De kleine Tsjech ging het lichtduel aan waarna de spits van Utrecht al schreeuwend naar de vlakte ging. VAR Serdar Gözübüyük zag geen grove fout van zijn collega en besloot niet in te grijpen.

Sadílek bood donderdag zij excuses aan richting zijn teamgenoten en ook de fans. Echter bleef hij bij het standpunt dat hij het geen rode kaart vond. Vandaag hoorde de middenvelder de eis van de tuchtcommissie van de KNVB.

Die hebben Sadílek een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. In de praktijk houdt dat in dat hij na de winterstop de eerste twee duels toe zou moeten kijken. De verwachting is echter dat hij en FC Twente in beroep zullen gaan. Dit dient voor 5 januari te gebeuren.

Update: FC Twente en Sadílek hebben besloten in beroep te gaan tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Extra zuur is dat ook Ramiz Zerrouki minimaal de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moet missen. Hij kreeg zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. Ook is de kans aanwezig dat hij deel gaat nemen aan de Afrika cup. In dat geval moet FC Twente hem minimaal twee wedstrijden missen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties