FC Twente Nieuws

Sadílek vol vertrouwen: "Het is een kwestie van tijd voordat ik de oude ben"

Sadílek vol vertrouwen: "Het is een kwestie van tijd voordat ik de oude ben"

Michal Sadílek heeft een hele lastige periode achter de rug. Hij kampte met oorsuizen, waar hij veel last van had. Hij twijfelde zelfs of hij zijn carrière nog moest voorzetten. Gelukkig is hij nu weer bij FC Twente. Hij traint weer mee en speelde zaterdag mee in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC (1-1).

Sadílek maakte zijn rentree niet in de meest ideale omstandigheden. Het stadion van Almere City FC is nou niet bepaald heel mooi en het was heel koud. Toch is de middenvelder blij met deze rentree. "Het was gewoon een goede wedstrijd voor mij. Even wennen aan de omgeving. Stadion, geluiden en alles. Een topwedstrijd voor mij, kan niet beter", vertelt een ietwat sarcastische Sadílek tegenover RTV Oost.

"Ik moet weer wennen aan geluiden. Ik moet daar mentaal weer aan wennen. Tot nu toe gaat het goed, dus ik heb er vertrouwen in", aldus de Tsjech, die zichzelf niet heel veel tijd geeft om weer helemaal de oude te worden. "Toen ik woensdag kwam, ging ik weer volle bak op de training. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat ik qua fysiek weer de oude Sadílek ben. Maar het gaat de goede kant op en ik heb er vertrouwen in", aldus de 23-jarige middenvelder.

Sadílek speelde tegen Almere City FC een half uur mee, waar de meeste anderen een helft speelden. Zijn minuten gaan dus rustig opgebouwd worden. Voordat de competitie weer begint, speelt FC Twente nog minimaal twee oefenwedstrijden om Sadíleks fysiek weer op te bouwen en op het goede niveau te krijgen. Aankomende zaterdag speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen Sparta Rotterdam, een week later wordt tijdens het trainingskamp in Costa Rica de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz gespeeld. FC Twente-trainer Ron Jans gaf eerder al aan graag nog een oefenwedstrijd aan het trainingskamp toe te voegen.

Als Sadílek geen grote terugslagen krijgt, zal hij bij de herstart van de eredivisie gewoon in de basis kunnen starten bij FC Twente. De Tukkers spelen op vrijdag 6 januari om 20:00 uur de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Dan komt FC Emmen op bezoek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties