Samenvatting FC Twente - FC Groningen seizoen 2022-2023 (3-0)

FC Twente heeft vanmiddag gedaan wat het moest doen. In De Grolsch Veste trad de ploeg van Ron Jans aan tegen FC Groningen. Waar het in de rust nog 0-0 stond, stond het na 90 minuten 3-0. Door deze overwinning blijft FC Twente op de vijfde plek, achtervolgd door Sparta Rotterdam.

De wedstrijd kende een zwak begin. Beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Vlap was aan Twentse zijde de speler die het dichtst bij kwam. De aanvallende middenvelder probeerde het enkele keren van buiten het strafschopgebied. Het gevaarlijkst was een vrije trap van diezelfde Vlap. Zijn poging strandde echter op de lat.

Na 25 minuten was er de grootste kans tot dusver. Uit een vrije trap kreeg Pröpper de bal voor zijn voeten die hij nipt voorlangs gleed. FC Twente ging het overgrote deel van het balbezit steeds meer omzetten in kansen. Echter gingen inzetten van onder andere Rots en Zerrouki er niet in. Daardoor gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Al snel in de tweede helft was het wel raak voor de Tukkers. Na goed voorbereidend werk van Van Wolfswinkel wist Misidjan de bal keurig in de verre hoek te schuiven. Niet veel later verdubbelde Brenet de score. Na goed werk van Zerrouki en Van Wolfswinkel schoot de rechtsback de bal van dichtbij keihard tegen te touwen.

Ook na de 2-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Twente met de bal en FC Groningen die vanuit de counter enkele keren gevaarlijk probeerde te worden. Het bizarste moment was in de 77e minuut. Van Wolfswinkel dacht de 3-0 te hebben gemaakt, echter had de bal via de lat en de paal nooit de doellijn gepasseerd. In de 84e minuut was het alsnog Van Wolfswinkel die de eindstand van 3-0 op het scorebord schoot.

Scoreverloop

48' Misidjan (1-0)
55' Brenet (2-0)
84' Van Wolfswinkel (3-0)