Samenvatting FC Twente - FC Schalke 04 oefenwedstrijd 22-07-2022 (3-1)

FC Twente en FC Schalke 04 speelden vrijdag in De Grolsch Veste voor het eerst sinds 2019 een oefenwedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd eindigde door een aantal zeer fraaie doelpunten in 3-1 voor de thuisploeg. Nadat Kaminski met een kopbal de 0-1 maakte, zorgden Michel Vlap, Sem Steijn en Manfred Ugalde met prachtige doelpunten voor de eindstand.

In de negende minuut kon Kaminski namens Schalke 04 de bal vrij binnenkoppen na een vrije trap van Nederlander Thomas Ouwejan. Vier minuten later maakte FC Twente al weer 1-1. Michel Vlap won op 25 à 30 meter van het doel een vrije trap en schoot deze via de binnenkant van de paal binnen.

In de tweede helft gebeurde er niet zo veel, totdat Sem Steijn bij zijn debuut in de 83e minuut een omhaal scoorde. Zes minuten later maakte Manfred Ugalde de beslissende goal na een mooie solo.

Het was de zesde oefenwedstrijd van FC Twente in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgende week vrijdag om 19:00 uur staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. Het Bologna van oud-Tukker Marko Arnautovic komt dan op bezoek. Seizoenkaarthouders kunnen voor tien euro een kaartje bestellen.