FC Twente Nieuws

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2021-2022 (1-0)

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2021-2022 (1-0)

FC Twente heeft zaterdag knap weten te winnen van het goed gestarte FC Utrecht. Hoewel Ron Jans voorafgaand aan het duel weinig te kiezen had, won zijn gemankeerde elftal toch met 1-0 van de Utrechters. Robin Pröpper was net als in de wedstrijd tegen Ajax de grote man. In de blessuretijd wist Pröpper de bal geweldig in de linkerbovenhoek te krullen.

Ondanks de rommelige aanloop wist FC Twente in de eerste helft toch een aantal keer dreigend voor de goal van FC Utrecht te komen. Met een goed afstandsschot wist Michel Vlap de Utrechtse goalie Maarten Paes goed te testen. Niet veel later kreeg ook Giovanni Troupée de kans na een goede voorzet van Michal Sadílek. Zijn schot trof echter geen doel.

Diezelfde Sadílek kreeg na een half uur spelen zelf een mogelijkheid. Na een schot vanaf de rand van de zestien stond ook nu Paes in de weg. Het gevaarlijkste moment in het eerste bedrijf kwam van de ploeg van René Hake. Vlak voor rust haalde Anastasios Douvikas keihard uit. De knal spatte uiteen op de kruising. Zo zochten de ploegen de kleedkamers met een 0-0 ruststand.

Tweede helft

Hoewel FC Twente er in de openingsfase dreigend uitkwam, was het begin van het tweede bedrijf voor FC Utrecht. Dit mondde echter niet uit in grote kansen voor de gasten. Wel bleven ze sterk, daarom wisselde Ron Jans drie keer. Onder andere Virgil Misidjan kwam erin en maakte zo zijn debuut.

Misidjan was direct betrokken bij een gevaarlijk moment. De nieuweling werd weggestoken door Daan Rots en wist de andere invaller Manfred Ugalde te bereiken. Ugalde wist echter geen overtuiging achter zijn schot te krijgen.


Na tachtig minuten spelen leek de eerste treffer er dan toch te komen. Na twee verkeerde passes kwam Mimoun Mahi oog in oog met Lars Unnerstall, maar de Duitser wist de inzet knap te keren. Rond minuut 85 werd het nog even heel hectisch voor het doel. Pröpper was tot twee keer toe erg dichtbij, maar wist niet te scoren.

Tot de voor Pröpper heilige absolute slotfase aanbrak. Weer kreeg de van Heracles overgekomen verdediger de bal voor zijn linker en nu krulde hij hem vanaf de rechterkant van het veld geweldig in de linkerkruising. De verdediger tekende zo voor een 1-0 eindstand.

Opstelling FC Twente

Unnerstall, Troupée, Hilgers, Pröpper, Sadílek, Zerrouki, Brama ('86 Staring), Vlap ('65 Bosch), Rots ('90+7 Pleguezuelo), Van Wolfswinkel ('65 Ugalde), Limnios ('65 Misidjan).

Samenvatting FC Twente - FC Utrecht seizoen 2021-2022 (1-0)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties